Votulastkrant logo

Rubriek: Wat doet u hier?

Soms zie je ineens iets in de buurt wat je nog niet eerder was opgevallen en vraag je je af: Wat doet dit hier? In deze rubriek vragen we dat aan doorgewinterde én kersverse ondernemers. Wat doen ze, hoe zijn ze hier terechtgekomen en wat is hun relatie met de buurt? Deze keer: Chris Bergström (links op de foto) van het nieuwe café Achter De Koekoek.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

“Bas (rechts op de foto) ontdekte dat Tapperij Thijs bij hem om de hoek te koop stond en stelde in onze podcast voor om hem te kopen. Met Bas Louissen en Domien Verschuuren maak ik wekelijks Man man man, de podcast. Bas zei: jongens, we moeten een kroeg beginnen. Ik dacht: nou, dat wordt toch niks. Maar twee weken later hadden we onze handtekening gezet en opeens hadden we een kroeg. Intussen zijn we ruim een maand open en leren we elke dag bij. Het is ontzettend leuk om een bruine buurtkroeg te hebben. In ónze buurt, want ik woon in Tuindorp en Domien heeft ook net een huis in de buurt gekocht.

Het juiste moment
We zijn alledrie import-Utrechters, we leerden elkaar kennen toen we samen bij BNN een radioprogramma maakten. Toen dat ophield zijn we zes jaar geleden de podcast begonnen. We schreven er intussen een boek bij en we hebben een theatertour gehad. Heel veel hebben we te danken aan die podcast, nu dus ook dit café. We zijn destijds als een van de eersten toevallig op een rijdende trein gestapt waarvan we ook niet wisten hoe hard die zou gaan rijden. Nu denk ik dat we gewoon een goede dynamiek hebben met elkaar en dat we op het juiste moment het juiste deden. Een beetje geluk, maar ook veel lol.

Fijne bruine kroeg
In de kroeg hebben we heel wat geïnvesteerd. We hebben de bar aangepakt, samen met Schaalwerk, een Utrechts bedrijf. Daarbij hebben we oude elementen in ere gelaten: van een soort achterbar die er al vijftig jaar staat hebben we een kopie gemaakt en we hebben van alles gedaan om er een fijne bruine kroeg van te maken; met bordspelletjes, biertjes, wijntjes en gezelligheid. Heel veel jongens die al jaren in de kroeg komen, waren nu ook de schilder, de loodgieter en de timmerman. Dat was echt een hele leuke samenwerking. Bas loopt in de spits en heeft gezorgd dat in korte tijd alles was geregeld en we per februari open konden. Ik doe ook diensten en Domien heeft even andere dingen omhanden. We hebben alle drie nul horecaervaring dus we leren alles terwijl we open zijn. En de ene dag is net wat mooier dan de andere. Maar we horen uit de buurt dat ze dit wel hadden gemist: een goeie borrelplank met een lekkere kaas. Uit de Twijnstraat.”

achterdekoekoek.nl CH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 2, April

Griftpark bijna jarig: vier je mee?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Miss Senior Pride uit de Vogelenbuurt
lees artikel

Frisse start voor de Torteltuin
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Spelletjesavond met pizza voor studenten
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel