Votulastkrant logo

Frisse start voor de Torteltuin

De Torteltuin heeft de afgelopen periode geen makkelijke tijd gehad, maar met de komst van de lente bloeit ook de Torteltuin weer helemaal op: er zijn twee nieuwe beheerders aangesteld en er is nieuwe energie. Bestuursvoorzitter Guido: “Die ontspannen campingsfeer, dat je als ouder even achterover kunt leunen en genieten: dat gun ik iedereen.”

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Emine (42) en Wendy (22) zijn vanaf februari nieuw in de keet te vinden. Emine bakt op dinsdag, woensdag en vrijdag de tosti’s en Wendy bakt ze op maandag en donderdag, want de bekende tosti’s, die blijven natuurlijk! Maar de beheerders gaan het vooral op hun eigen manier leuk maken. Emine: “Het is hier zo gezellig: klein maar fijn.”

Herinneringen
Aan de dertig jaar oude speeltuin aan de Kwartelstraat hebben veel buurtbewoners met kinderen goede herinneringen: even uitpuffen met koffie, terwijl de dreumes zandtaartjes bakt en rond racet op één van de vele loopfietsjes uit de schuur, veilig opgesloten door het hek rondom. Kleurrijke Jannie, die de bloemetjes water geeft, je naam roept als je tosti klaar is en de bel luidt als er opgeruimd moet worden. Maar met opgroeiende kinderen groei je uit de Torteltuin, om plaats te maken voor een nieuwe generatie 0- tot 6- jarigen en hun ouders.

Jannie
Jannie was 15 jaar het vaste gezicht van de Torteltuin. Vorig jaar ging ze met pensioen. De laatste twee jaar was ze ziek, waardoor ze het laatste jaar helemaal niet meer kon werken, vertelt Guido. Hij is sinds tweeënhalf jaar bestuursvoorzitter van de Torteltuin. Guido heeft zelf allang geen kinderen meer in de Torteltuinleeftijd, toch bleef hij altijd betrokken. “Toen Jannie ziek werd, was ik al vrijwilliger. Doordeweeks bleek er soms niemand om het hek te openen. Omdat ik hier tegenover woon, begon ik met openen en sluiten. Want de Torteltuin die dicht blijft? Dat kan niet, toch? Het was geen makkelijke tijd. We probeerden toch nog wat inkomsten te genereren via omzet uit de keet. Het was sneu voor Jannie dat ze de Torteltuin uiteindelijk niet achter kon laten zoals ze misschien gehoopt had.”

Weetjes
Emine is op donderdag ook nog vrijwilliger in de speeltuin Noordse Park. Ze groeide op in één van de - inmiddels gesloopte - hoge flats aan de Troelstralaan. “Ik heb deze speeltuin jammer genoeg zelf gemist met mijn eigen kinderen, misschien omdat het een beetje verstopt ligt?” Bijzonder: Wendy behoorde ooit als kind zelf tot de vaste bezoekers van de Torteltuin en bewaarde hier mooie herinneringen aan. Nu wil ze de Torteltuin van de andere kant beleven.

Vrijwilliger worden op zaterdag in de Torteltuin? Graag! Het gaat om twee zaterdagen in de keet per jaar. FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 2, April

Griftpark bijna jarig: vier je mee?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Miss Senior Pride uit de Vogelenbuurt
lees artikel

Frisse start voor de Torteltuin
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Spelletjesavond met pizza voor studenten
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel