Votulastkrant logo

Rubriek: Wat doet u hier?

Soms zie je ineens iets in de buurt wat je nog niet eerder was opgevallen, en vraag je je af: Wat doet dit hier? In deze rubriek vragen we dat aan doorgewinterde én kersverse ondernemers. Wat doen ze, hoe zijn ze hier terechtgekomen en wat is hun relatie met de buurt? Deze eerste keer: Emad Hamadi (33), de nieuwe kapper aan de Anthonius Matthaeuslaan.

‘Ik ben Emad, ik kom uit Irak en ik kwam in 2015 naar Nederland. Ik werkte eerst bij een kapper in Overvecht en heb hard gewerkt om een eigen zaak te kunnen beginnen. Dat kon hier. Ik ben blij met de buurt en met de plek – en met mijn vriendelijke klanten. Een eigen kapperszaak was altijd mijn droom.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Vluchten
Ik kom uit Diyala, uit het midden van Irak. In 2014 kwam ISIS naar mijn stad en moesten we vluchten. Maar omdat iedereen naar de veilige steden vluchtte was het heel moeilijk om daar te kunnen wonen. Na anderhalf jaar zijn mijn broer en ik weer gevlucht omdat ISIS dichterbij kwam en het had gemunt op jonge mannen. Of je werkte met hen samen, of ze maakten je dood.

Vrede
En toen kwamen we in Nederland en zijn we hier gebleven. We wilden eerst naar Finland of Zweden, maar we vonden Nederland heel fijn. Het is een klein land, de mensen zijn aardig en we voelden hier vrede.

Met mensen praten
Ik heb Nederlands geleerd in Tilburg en in 2020 mijn kappersdiploma behaald. Ik had wel ervaring als kapper maar in Nederland had ik ook het papiertje nodig. Ik werkte eerst bij een schoonmaakbedrijf en in de horeca, maar ik wilde het liefst overdag werken en ook werk hebben waarbij ik met mensen praat, om de taal steeds beter te leren.

Ook aan huis
Het gaat goed met de zaken. Toen we net open waren was het erg druk en nu is zo’n vijftig procent van die klanten gebleven. We hebben nu veel mannelijke klanten, bij vrouwen duurt het ook wat langer om hun vertrouwen te winnen, maar een van ons drieën is heel goed in dames knippen. We hopen dat we snel een band kunnen opbouwen met onze klanten en met de buurt en daar gaan we ons best voor doen! En mocht iemand geknipt willen worden die niet naar de shop kan komen, dan kom ik aan huis. Ik wil graag wat terug doen voor Nederland.’ CH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 1, Februari

Tuinwijkroute groener, gezonder en veiliger
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

De voorziening
lees artikel

Ik vertrek....naar Italië!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Vogels kieken
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel