Votulastkrant logo

Rubriek: Clubbin' de wijk

Het kan fijn zijn om bij een club te horen. Niet zo’n club waar je soms tegen wil en dank toe behoort; zoals de altijd-op-dieetclub, eeuwige vrijgezellenclub of club van jonge ouders die niet slapen, maar een groepje waar je zélf voor kiest. Welke clubs zijn er eigenlijk in Votulast? Misschien zit er wel een geschikte voor jou bij. Dit keer: de sportclub.

Wat is het?
Het is een dansconditieles, die inmiddels al ruim twaalf jaar door vaste docent Vanessa Bartlett wordt gegeven. Na wat omzwervingen door de stad, is de groep sinds kort neergestreken in Buurtcentrum de Leeuw op vrijdagochtend. Van 9.00 tot 10.00 uur werken gemiddeld tien vrouwen zich daar in de spiegelzaal in het zweet. Wij zweten een keertje mee in de les: een combinatie van onder meer aerobics, HIIT, pilates en yoga, met elke drie maanden een ander thema dat past bij het seizoen. Deze les is het thema: water.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Voor wie is het?
Qua aansluiting met de rest van de groep lijkt de les het meest geschikt voor vrouwen vanaf een jaar of dertig: de gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt momenteel rond de vijftig. “Maar dat komt omdat de meesten al zo lang meedoen: we zijn natuurlijk begonnen toen we nog rond de veertig waren,” grapt een deelneemster. Als je het leuk vindt om na het sporten ook nog gezellig thee te drinken in de zithoek van het buurtcentrum, is dit helemaal jouw clubje. Vanessa: “Het is persoonlijker dan een uurtje bewegen in de sportschool. Als iemand bijvoorbeeld ziek is, leeft de hele groep mee.” “Maar,” benadrukt een ander, “laat je niet afschrikken als je daar niet op zit te wachten en gewoon alleen maar wil sporten.”

Hoe kom je erbij?
Mieke uit de Van Swindenstraat tipte ons over deze club. “Ik dacht dat het misschien aantrekkelijk is voor ouders die hun kind naar school hebben gebracht: die kunnen daarna hierheen wandelen. Weinig mensen weten nog dat we hier zijn.” Het is een hechte groep, maar nieuwe leden worden altijd hartelijk welkom geheten. Je koopt lessen per seizoen van ongeveer een half jaar. Vanessa heeft geen site: je kan haar mailen of bellen en langskomen voor een gratis proefles. FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 1, Februari

Tuinwijkroute groener, gezonder en veiliger
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

De voorziening
lees artikel

Ik vertrek....naar Italië!
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Vogels kieken
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel