Votulastkrant logo

Van filmhelden tot buurtbarista's

Passie om te ondernemen zat er altijd al in. Maar een schoolopdracht zorgde ervoor dat de tweelingbroers Imme en Sens (17) er definitief voor gingen. Net voor de zomer openden ze The Mobile Bar. Een mobiele koffiebar - zoals de naam al doet vermoeden - die op evenementen in de buurt kan worden ingezet. Op zondagen wordt de bar geopend vanuit hun garage aan de Hopakker nummer 59. Daar verblijden de broers een steeds grotere groep terugkerende gasten en toevallige voorbijgangers met diverse warme drankjes.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

“We hebben de bar zelf ontworpen en gemaakt met hulp van onze vader. Hij is zo ontworpen dat we er makkelijk de straat mee op kunnen gaan of naar locaties. De bar past namelijk precies op een fietskar. Zo zijn we al op 2 festivals geweest. Maar we gaan in de toekomst graag meer evenementen doen, zoals bijvoorbeeld ook bruiloften.”

Schoolopdracht
Ongeveer een jaar geleden kwam vanuit school de opdracht om een eindwerkstuk te maken. Dit is een individueel project voor middelbare scholieren dat gekoppeld is aan een of meerdere examenvakken. “We waren al geïnteresseerd in horeca. En we wisten al dat we iets wilden met een mobiele bar. Dus toen zijn we gaan nadenken en tekenen en in mei of juni was de bar af.” Omdat de broers in hun laatste schooljaar zitten, zijn ze naar eigen zeggen “nog niet super actief.” Maar ze gaan zo vaak mogelijk open en breiden hun aanbod steeds verder uit. Zo staan thee en chocolademelk inmiddels ook op het menu. “We zijn heel tevreden met hoe het loopt en vinden het echt leuk om te doen.”

Wereldberoemd in Utrecht
Als je Sens en Imme nog niet achter hun bar hebt zien staan, dan ken je ze misschien wel ergens anders van. Drie jaar geleden speelden ze de hoofdrol in de film ‘De Kameleon aan de ketting’. En Imme speelde daarnaast in Mees Kees. Dat maakt de broers toch wel een beetje lokale beroemheden. Of ‘wereldberoemd in Utrecht’ zoals ze zelf voor de grap zeggen. Beiden vinden acteren nog steeds leuk om te doen. Maar vanwege het examenjaar speelt dit wat meer op de achtergrond. “Sowieso hebben we meer interesse in de horeca en ondernemen.” Voorlopig is The Mobile Bar (Hopakker 59) vooral op zondagen geopend. De actuele openingstijden staan altijd op Google Maps. Daarnaast zijn ze in te huren voor feesten en partijen. JaH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 6, December

Nieuwe koper voor de kerk
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Al 40 jaar Averechts en 100 keer DJ Jacob
lees artikel

Zeelandschap aan de Willem Arntszkade?
lees artikel

Van filmhelden tot buurtbarista's
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel