Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uitzien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Lenna (10) uit de Hopakker.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman

Lenna woont met haar oudere zus Mien en haar ouders in een bovenwoning aan de Hopakker en zit in groep 7 van De Fakkel. Ze is nu al best tevreden over onze buurt. “Op het schoolplein van mijn school heb je bijvoorbeeld een brede glijbaan, en op het Koekoeksplein een lange.”

Wat vind je wat minder aan de plek waar je woont?

“Ik woon aan een drukke straat, daardoor kan ik niet alleen naar het Koekoeksplein. Het zou van mij dus wel wat rustiger mogen. Ik zou het goed vinden om hier eenrichtingsverkeer te maken, dan gaan auto’s tenminste niet heen en weer. En een politieagent die af en toe op de hoek van de straat staat en controleert of mensen niet te hard rijden. En het nieuwe gebouw achter ons huis (aan de Gruttersdijk, red.) verpest ons uitzicht, dat is wel jammer. Met het oude huisje dat er eerst stond had je ‘s avonds op het balkon nog een zonnetje, dus dat mag terug.”

Wat moet er sowieso blijven?

“Het parkje hier in de straat, naast mijn huis. Er is een heuveltje waar ik heel goed met mijn eenwieler overheen kan. Op het vierkante harde stuk maak ik dan een bocht. Als ik niks te doen heb, ga ik daarnaartoe met mijn eenwieler. Ik zit op circusles en ik kan het al best goed. Later zou ik het leuk vinden om zelf ook workshops te geven aan kinderen.”

Waar zijn nog meer goede eenwieler-plekken?

“Het Koekoeksplein op zich wel, maar het probleem is dat daar meestal andere kinderen zijn, die je dan heel uitgebreid vragen gaan stellen. Dan sta je daar een hele tijd zonder eenwieler, omdat al die kinderen het ook willen proberen. Dat mag natuurlijk wel, maar als er te veel komen zeg ik wel dat het even niet kan, want ik wil het ook gewoon zelf doen! Maar het is wel grappig om ze bezig te zien. Dan merk ik dat ik het nu zelf wel beter kan dan toen ik begon.” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 6, December

Nieuwe koper voor de kerk
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Al 40 jaar Averechts en 100 keer DJ Jacob
lees artikel

Zeelandschap aan de Willem Arntszkade?
lees artikel

Van filmhelden tot buurtbarista's
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel