Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uitzien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Bahar (12) en haar broertje Mehrab (8) uit de Maria van Reedestraat.

Ruim een jaar geleden leefden ze in een land met bergen, woestijn en bossen; ze woonden met hun ouders in Teheran. Met om de hoek een hoop familieleden. Toen kreeg hun vader Ali een baan bij Bol.com en werd Utrecht hun nieuwe woonplaats. Op de Taalschool leerden ze allebei al heel snel Nederlands.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


Wat is er anders hier?

“Er zijn hier overal fietspaden,” vertelt Bahar. “In Teheran was fietsen te gevaarlijk, overal auto’s.” Mehrab denkt even na. “Hier blijven de vogels zitten als je naar ze toe loopt, daar vlogen ze meteen weg. Wel heb je hier ook prikplanten (brandnetels).”

Wat doen jullie graag?

“Skaten, verstoppertje spelen of van de kabelbaan in het Griftpark,” somt Bahar op. Ze licht haar speciale duwtechniek bij haar broertje toe: “Helemaal vanaf links, zodat ‘ie zigzaggend naar beneden gaat.” “Ik ben niet bang als het hard gaat,” zegt Mehrab. Miraculous is de lievelingsfilm van Bahar. Ze beeldt een paar poses uit van de superheldin in de film. “Zij is een geluksbrenger. Ze kan alles maken wat kapot is.”

Zijn er nog verbeterpuntjes voor de wijk?

“We kunnen onze fietsen vaak niet kwijt,” merkt Mehrab op. Een groter fietsenrek zou dat volgens hem kunnen oplossen. Bahar vindt het jammer dat de speeltuin in het Griftpark maar tot 17.00 uur open is. Ze zouden daar allebei wel wat langer willen spelen.

En als je iets zou mogen veranderen?

“Ik zou alle muren laten beschilderen met mooie kleuren,” zegt Bahar. “Ik schilder ook,” vertelt Mehrab. “Dan doe ik allemaal kleuren op een papier en blaas ik met een rietje eroverheen.”

Waar zou je later willen wonen?

Bahar: “Oekraïne of China. Het Chinees heeft mooie tekens.” Mehrab gaat voor Mexico of Roemenië. “Daar komen mijn vriendjes Leo en Luca vandaan. Of in Frankrijk want die taal vind ik zo grappig.” ML

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 5, September

Ouder worden doe je samen!
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Slavernij herdenken in het Griftpark
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Nieuwe horeca in de wijk
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel