Votulastkrant logo

Ouder worden doe je samen!

De papieren Votulastkrant wordt nog steeds huis-aan-huis bezorgd in Votulast. Je kunt je afvragen of dat eigenlijk nog wel van deze tijd is. Toch blijkt dat niet iedereen even goed de virtuele weg weet te vinden naar initiatieven of hulp in de wijk. Daarom is het fijn om deze info soms ook op je deurmat terug te vinden.

Op 6 oktober a.s. is het Nationale Ouderendag. Onze redactie kreeg net als alle wijkkranten van Utrecht het verzoek van seniorenorganisatie COSBO-ACO om in het kader hiervan eenmalig een speciale senioren-editie van de krant uit te brengen: “Ouderen zijn vaak op zoek naar begrijpelijke en toegankelijke informatie op papier, vooral als ze wat minder digitaal vaardig zijn.” We gaven (deels) gehoor aan dit verzoek en besloten hier twee mooie initiatieven voor ouderen uit te lichten.

Foto: Lars Beekman
Foto: Lars Beekman


Wederzijds
Buurtcoöperatie Wederzijds heeft in Votulast vierenveertig leden, en dit aantal groeit nog steeds. Het is absoluut geen club exclusief voor senioren, benadrukt Jet Bennekom van Wederzijds. Wél zijn er relatief veel vijftigplussers lid. Het belangrijkste doel van de vereniging is elkaar ontmoeten, gezamenlijk activiteiten ondernemen en elkaar diensten verlenen. “We hebben in Votulast twee keer per maand een buurtbijeenkomst waarop we elkaar kunnen ontmoeten,” vertelt Jet. “Op dinsdagochtend een uurtje koffiedrinken bij Hygge en op vrijdagmiddag iets drinken in café Averechts. Je kunt - als je zin hebt - deelnemen aan allerlei activiteiten, in groter en kleiner verband. Er zijn bijvoorbeeld twee wandelclubs en een fietsclub of we bezoeken samen een theater of film. Maar je kunt ook bij elkaar in de tuin kijken, of je verwonderen over wat er bij een buurtbewoner aan de muur hangt. Je kunt ook hulp bieden en vragen aan elkaar, bijvoorbeeld bij klussen in huis (“Help, mijn kraan lekt”), voor het doen van een boodschap, bij ICT-perikelen (“Help, mijn internetverbinding werkt niet”), en bij vervoer, zoals een ritje naar het ziekenhuis.” Je kunt meedoen door je in te schrijven via de website of contact te maken via info@wederzijds.net. In Votulast zijn er drie contactpersonen. Zij heten nieuwe leden welkom en maken hen wegwijs binnen Wederzijds.

Oopoeh
Een wandelingetje door de buurt met de hond: een praatje maken met andere hondenbezitters, van de bank af en samen met je viervoeter genieten van de geur van een verse regenbui. Alleen: je hebt geen hond. Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) bemiddelt tussen hondeneigenaren en ouderen (OOPOEH’s) die het leuk vinden om dagen op te passen. Er wordt altijd vooraf gekeken of de wensen van het baasje en OOPOEH overeen komen en of een hond geschikt is voor de OOPOEH, zodat je bijvoorbeeld niet door een grote hond over straat wordt getrokken als je slecht ter been bent. Ellen Groneman van OOPOEH: “Er zijn in jullie postcodegebied zeker nog hondjes aan het wachten op een lieve oopoeh dus als je de oproep wilt doen heel graag!” Je kunt een kijkje nemen op de website, maar ook bellen naar 020-7853745 voor info of om je aan te bieden als oppasbaasje.

www.oopoeh.nl
www.wederzijds.net FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 5, September

Ouder worden doe je samen!
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Slavernij herdenken in het Griftpark
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Nieuwe horeca in de wijk
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel