Votulastkrant logo

Wie helpt Fieke mee een feestje bouwen?

Al 14 jaar wordt er op de eerste zaterdag van september een feestje op het Willem van Noortplein gevierd; voor en door buurtbewoners. Met kinderactiviteiten zoals schminken, ballonfiguren, een springkussen, spullenkleedjes en een open podium voor lokale muzikanten.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

Sinds 2015 is Fieke Kersten de kartrekker van het feest. “Het is echt mijn ding,” vertelt ze. “Mensen bij elkaar brengen en organiseren. Maar dit wordt wel mijn laatste keer.” Juist toen de voorbereidingen voor de 15e editie werden getroffen, ontstond de corona pandemie en kon er drie jaar geen markt georganiseerd worden. Nu kan het weer! Maar het virus dat voor uitstel zorgde, speelt Fieke nog steeds parten: door long covid heeft ze minder energie. Organisatie-hulp is dus zeer welkom, want zonder hulp geen feest. Fieke zorgt in elk geval voor een warme overdracht.

Steigertijger
Tweeënveertig jaar woont Fieke Kersten inmiddels in Tuinwijk. Op haar voordeur prijkt de eretitel ‘Steigertijger’, die ze bij de buurtvergadering kreeg omdat zij bij de renovatie van de huizen in De Tuinwijk degene was die uit het raam of op de steiger klom om te kijken of dat ene gat wel goed gedicht was. Met een wisselende groep buurtbewoners organiseerde ze de afgelopen jaren het buurtfeest. “Je komt in gesprek met mensen, die gaan dan meedoen. Sommige doen een jaar mee, andere langer. Tot nu toe hebben we alles kunnen betalen uit het entreegeld en de bijdragen van de ondernemers, dat is echt geweldig. De horeca aan het plein zorgt meestal voor koffie en thee en daar kunnen mensen ook even gaan zitten. Al die mensen benaderen vind ik ontzettend leuk om te doen. Het zou fijn zijn als er wat back-up is om daarin mee te helpen.”

Lustrumfeest
Voor de komende editie van het feest is de vergunning al geregeld voor zaterdag 2 september. “Ik hoop natuurlijk dat het feest dit jaar ook weer doorgaat. Het is belangrijk dat je als buurt dingen organiseert waar je met plezier aan kunt terugdenken.” Voor het organiseren van een groots lustrumfeest is het nu kort dag, maar ook daarvoor zijn ideeën: “We hebben extra terrassen bedacht en een kunstmarkt met plaatselijke kunstenaars. Dat ligt er allemaal en dat kan volgend jaar ook. En misschien zijn er mensen die het interessant vinden een aanvraag te doen bij het Initiatievenfonds, dan is er nog meer mogelijk.”

Help je mee? Het Willem van Noort pleinfeest op zaterdag 2 september: alle ideeën zijn welkom! Meld je aan bij fieke.kersten@online.nl o.v.v. buurtfeest MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 4, Juni

Buurland gaat flex
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Verbinding door te (be)tekenen
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Wie helpt Fieke mee een feestje bouwen?
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel