Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uitzien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Robijn (12) en Abel (8) uit de van Swindenstraat.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

“Wat ik leuk vind in de straat is dat iedereen andere dingen op de vensterbank heeft,” zegt Abel. “Dan kun je zien wat mensen hebben. Wij hebben planten, maar hiernaast staat heel coole lego van Starwars, en je kunt ook zien dat mensen huisdieren hebben, dan zie je een kat voor het raam liggen.”

Speelplekken
Favoriete buitenspeelplekken van broer en zus zijn het voetbalveldje in het Griftpark en de schommels in het Tijgerbosje. De skatebaan in het Ma joor Bosshardtplantsoen is ook leuk, in dat park gaan ze vaak picknicken. “Niet aan de tafel, die is van beton, dat is heel hard, daar heb ik laatst mijn been aan geschaafd.” Abel laat de korstjes op zijn been zien.

Trampolinepark
Wat Robijn mist zijn speeltoestellen voor kinderen van haar leeftijd. Trampolines lijken haar een goed idee. Ze tekent even een plattegrond: “Dan heb je hier een looppad in het midden en dan aan beide kanten trampolines, dan hoef je niet zo lang op je beurt te wachten.” Robijn zoekt er even een plaatje bij op haar telefoon. “Zo’n trampoline in de grond, die zijn heel handig.” “Wel heel prijzig,” merkt Abel op. Dat maakt niet uit, vindt Robijn: “Iedereen houdt van trampolines, daarom is het zo’n goed idee.”

Een miljoen
Stel je krijgt een miljoen, wat zou jij doen voor de buurt? “Gouden huizen!” wil Abel wel. “Nee, iedereen krijgt een twee keer zo grote achtertuin!” heeft Robijn als idee. De praktische uitvoering is wat lastig, want wat als de buurvrouw hun tuin er bijneemt, waar komt hun tuin dan? “Dan moeten we alles een stuk opschuiven,” bedenkt Robijn. Hun vader komt ook met een suggestie: “Als we alle tuinen delen?” Dat lijkt Robijn wel wat, want daar past wel een grote trampoline in!

Verbeterpunten
Nog verdere opmerkingen over de buurt? “Het is zo saai,” zegt Abel. “Alles is gemaakt van muur.” Van hem mag er wel wat meer kleur op straat: “Van die reclameborden zoals in New York, maar niet zóveel.” Robijn wil dan liever graffiti, dat is mooier. Als laatste verbeterpunt: Robijn vindt het fietsenrek erg rommelig: “Dan kan ik mijn fiets niet kwijt. Een eigen vaste plek voor mijn fiets zou wel fijn zijn.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 4, Juni

Buurland gaat flex
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Verbinding door te (be)tekenen
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Wie helpt Fieke mee een feestje bouwen?
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel