Votulastkrant logo

Op de buurtkoffie bij gastvrouw Nelly

Nelly Klein woont in Tuindorp-Oost en is sinds augustus vorig jaar vrijwilligster bij Buurtcentrum De Leeuw. Op vrijdagochtend vond ze het veel te rustig in dit bijzondere buurtcentrum en zo kwam ze op het idee om te starten met Buurtkoffie, elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Ze zou het leuk vinden als er meer mensen uit de buurt op afkomen “en doen waar ze zin in hebben”.

Nelly: “Op vrijdagmorgen komen er wel dames naar De Leeuw om te breien en te handwerken. Maar het zou leuk zijn als er ook mannen zijn, die zich bij de buurtkoffie willen aansluiten.” Nelly is ervan overtuigd dat er in deze wijk veel mannen alleen wonen en ze zou het leuk vinden als zij anderen ontmoeten bij de buurtkoffie. “Maar iedereen is welkom,” zegt ze, “dames en heren, zowel jong als oud!” Ze kunnen elkaar zien, met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een kopje koffie. Zo leer je meer over je buurtgenoten!

Foto: Buurthuis
Foto: Buurthuis


klaverjassen
Nelly heeft zelf wel de nodige ideeën. Met haar vader heeft ze vroeger bijvoorbeeld veel geklaverjast, dat zou een leuk idee zijn. Maar ook sjoelen of een bordspel spelen behoren tot de mogelijkheden, of bloemschikken. En er kunnen bijvoorbeeld ook competities worden opgezet. Maar wellicht zijn er mensen in de wijk die heel andere ideeën hebben; wat Nelly betreft kan het allemaal en kan iedereen doen waar hij of zij zin in heeft.

op de koffie
Op Goede Vrijdag 7 april, de eerste dag dat ze met haar activiteit start, gaan wij zelf op de koffie bij gastvrouw Nelly. Deze eerste keer zijn er nog niet veel mensen, maar de gesprekken zijn nu al bijzonder: er komt een man binnen die net als Nelly oorspronkelijk uit Vleuten komt. Al snel praten ze over alles wat ze in Vleuten hebben meegemaakt en hoe het daar is veranderd ten opzichte van vijftig jaar geleden.

gewoon binnenlopen
Kennismaken met andere mensen is voor Nelly het belangrijkst. Dat kan leiden tot nieuwe vriendschappen, waardoor mensen ook op andere dagen in de week kunnen afspreken, om bijvoorbeeld samen te wandelen of naar een museum te gaan. Nelly hoopt dat ze meer mensen ziet binnenkomen, nadat ze dit artikel in de krant hebben gelezen. Ze is ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren. De Leeuw is een prachtige locatie en als bezoekers het in de gaten hebben, komen ze vast vaker. Aanmelden is niet nodig, je kunt op elk moment elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar binnen lopen! RvP

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 3, Mei

TBS'ers branden koffie in de wijk
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Tweetakt strijkt weer neer in de stad
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Opgeraapt staat netjes
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Op de buurtkoffie bij gastvrouw Nelly
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel