Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uit zien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer de zusjes Elin (8), Noa (8) en Rune (4) uit de Merelstraat.

Foto: Lars Beekman
Foto: Lars Beekman

De zusjes zijn druk in de weer met knutselwerkjes voor opa en oma dus de stickers, kleurtjes en glitters vliegen over tafel. Naast de drie zusjes loopt er ook nog een klein broertje rond: de eenjarige Vigo. “Onze school is de leukste school ter wereld,” wordt er meteen geroepen als ik vraag wat ze allemaal leuk vinden aan deze wijk.

Wat vinden jullie nog meer leuk?

Elin: “We hebben hele leuke vriendinnen. En de Jumbo is dichtbij. Handig, want dan kunnen we ook zelf wat halen.” Rune houdt niet zo van boodschappen doen, die gaat liever knutselen of kleuren. Met een klimhuis, glijbaan, schommel én trampoline hebben de zusjes thuis genoeg om mee te spelen. Toch komen ze ook graag in de speeltuin in de Merelhof. Of op het Koekoeksplein, waar hun school ook is. Elin en Noa: “Daar wonen veel vriendinnen in de buurt en er zijn veel speeltoestellen.”

Welke dingen vinden jullie niet zo leuk?

Gezamenlijk: “Het is een heel drukke weg. En er fietsen veel mensen door rood. Dat is gevaarlijk.”

Wat zouden jullie willen veranderen?

Er zou een hoop worden bijgebouwd als het aan deze drie zusjes lag. Elin: “De Play-in (speelhal) komt om de hoek en de hockeyvelden komen dichterbij.” Ook zou ze gaan samenwonen met vriendinnen. Van Noa mag de gymzaal om de hoek komen. Maar ze zou er ook voor zorgen dat er geen files meer staan. Rune ziet een snoepwinkel in de straat wel zit ten. “Ja!” stemt Noa in.

Willen jullie later in deze wijk blijven wonen?

Hierop is het antwoord van alle drie toch “nee”. Elin zou in Soest gaan wonen. “Daar woont mijn beste vriendin.” Noa wil graag in Frankrijk wonen. “Ik ook!” roept Rune, “Daar kan ik lekker in de zee zwemmen.” De reden van Noa om naar Frankrijk te verhuizen is anders: “Daar woont Mbappé.” Uiteindelijk besluit Elin dat ze toch in Utrecht wil blijven wonen, “maar dan wel in een wit huis met een konijn.” En Noa gaat met vriendinnen wonen en begint dan een snoepwinkel. Er worden nog wat acrobatische kunsten vertoond en dan laten wij de vrolijke drukte weer achter ons. JaH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 3, Mei

TBS'ers branden koffie in de wijk
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Tweetakt strijkt weer neer in de stad
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Opgeraapt staat netjes
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Op de buurtkoffie bij gastvrouw Nelly
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel