Votulastkrant logo

Iedereen welkom bij Muziekcafé 41UP

Ben je 41-plus (of jonger) en wil je gezellig samen muziek luisteren of maken onder het genot van een hapje en drankje? Iedere eerste zondag van de maand kan je tussen 15.00 en 18.00 uur bij Café Averechts binnenvallen bij het muziekcafé 41up.

Foto: Marcel Venderbosch
Foto: Marcel Venderbosch


Initiatiefneemster Marianne Gras wilde medio 2015 in het zicht van haar pensioen haar droom waarmaken: een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden in een gezellig café. Al snel wist ze dat het een muziekcafé moest worden en haar oog viel meteen op Café Averechts. Dat wordt door vrijwilligers gerund en met een heus podium leek haar dat de perfecte plek. Het sloot aan bij Hoosz, een initiatief van onder meer Rein de Vries, dat beoogt idealen en wensen van 55-plussers samen te brengen. Het muziekcafé, toen nog 55+, bood ruimte aan iedereen die iets op het podium wilde laten zien of horen. Aanvankelijk werden er gouwe ouwe gedraaid van een playlist, samengesteld door Rolande Wander, want het duurde even voordat de eerste moedige muzikant het podium opging. Daarna kwam de gang erin en was de playlist niet meer nodig.

knipoog
In 2019 heeft Marianne het podium aan Rein en Rolande overgedragen, die verder gingen onder de ludieke naam ‘muziekcafé 41up’ als knipoog naar de 40up-dansavonden in Tivoli. Het was tijd voor verjonging, maar het concept bleef hetzelfde. Het enthousi-asme van artiesten en bezoekers was onverminderd groot en er kwamen steeds nieuwe gezichten bij. Maar toen gooide corona roet in het eten en moest het muziekcafé noodgedwongen op betere tijden wachten.

laagdrempelig
In november 2022 werd de handschoen opgepakt door Sven Ras, zelf singer/songwriter op zoek naar een podium om te kunnen optreden. Hij doet dat samen met Johan Waaldijk, die soms voor hem invalt. Sven heeft ook de website ontworpen. Inmiddels heeft het muziekcafé niet over belangstelling te klagen. Sven streeft er wel naar om meer artiesten en bezoekers uit de wijk aan te trekken. Het muziekcafé is heel laagdrempelig; iedereen die iets kan, mag dat op het podium vertonen. “Er is wel eens iemand met een gitaar naar binnen gelopen, die vroeg of hij naar de wc mocht en het volgende moment stond hij op het podium!” vertelt Rolande. Binnenkort staat er nog meer op de rol, o.a. een ensemble met Afrikaanse liederen en een optreden van Van Piekeren. Dus iedereen ouder maar ook jonger dan 41: zet de eerste zondag van de maand in je agenda!

Wil je zelf optreden, meld je dan aan via www.41up.jouwweb.nl JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 2, April

Meer fiets en groen in Votulast
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Op zoek naar de verloren tijd
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Spirituele studenten
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Iedereen welkom bij Muziekcafé 41UP
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel