Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uit zien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Felice (11) uit de J.D. van der Waalsstraat.

We treffen haar met vriendinnen bij de opening van het opgeknapte klimfort in het Griftpark. Het fort was na 25 jaar toe aan een nieuw houten skelet, het ijzerwerk en de glijbanen konden blijven. Na een officieel knipmoment konden de aanwezige kinderen op zoek naar een aantal ratten in het fort. Prijs: een meet and greet met (echte) ratjes van de Griftsteede. Felice (op de foto in het midden) behoorde tot een van de gelukkigen.

Foto: Leonie Kostman
Foto: Leonie Kostman


“Het leukst aan onze buurt vind ik dat alles dichtbij is: deze speeltuin, het park en mijn vriendinnen. Hier ga ik het liefst de tuin in om verstoppertje te spelen. De beste verstopplek? Een struik met een geheime ingang. Ik miste wel het fort toen die dicht was. Ik woon in een fijne rustige straat waar weinig auto’s rijden. We kijken uit op een hofje waar in de zomer een supermooie blauweregen te zien is.”

Wat doe je nog meer zoal?

“Ik vind toneelspelen, tekenen en schilderen leuk. En met twee vriendinnen heb ik een hondenuitlaatservice. Negen honden in de buurt, die we dan voor niks overdag uitlaten.”

Wat zou je nog willen veranderen?

“Meer speeltuinen in de buurt zelf. Nu is er alleen ’t Lommertje, maar die is meer voor kleine kinderen. Ik zou ook wel meer bomen in de straat willen en minder auto’s. Die kunnen dan ergens anders op één parkeerplaats staan. Oja, en meer fietsplekken! Mijn moeder heeft zelf al vier fietsen.”

En als geld echt geen rol zou spelen?

“Ehm, dan in elke straat een jacuzzi, een zwembad, een boomhut en een boulderhal.”

Mis je nog iets?

“Een groot houten kattenhuis waar alle katten uit de wijk heen kunnen. Dat heb ik in Portugal gezien, die kunnen gewoon allemaal bij elkaar. En dus een boomhut en klimbo-men, daar hou ik echt van.” Vriendin Vicky haakt in: “Als ze maar creatief bezig kan zijn, buiten en met dieren.”

Ook in deze rubriek? Mail naar info@votulastkrant.nl ML

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 2, April

Meer fiets en groen in Votulast
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Op zoek naar de verloren tijd
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Spirituele studenten
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Iedereen welkom bij Muziekcafé 41UP
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel