Votulastkrant logo

Rubriek: Dit vind ik

Wat vind jij leuk of juist niet leuk in onze buurt? Als jij het voor het zeggen had, hoe zou onze wijk er dan uit zien? In deze rubriek laten we kinderen aan het woord. Deze keer Josephine (12) uit de Goeman Borgesiuslaan.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

“Er zijn al wel wat dingen goed in de buurt,” vindt Josephine, “zoals het groen langs de Talmalaan, en dan vooral in de lente, als de bloemen bloeien langs de paadjes. Het Griftpark mag ook blijven, en dan vooral de konijnen van de kinderboerderij.”

Wat mag er anders?

“Ik hou alleen van nieuwe huizen, dus oude huizen mogen weg.”

Maar oude huizen zijn toch vaak sfeervol?

“Nee, vind ik niet. Ik vind oude huizen lelijk, dus die zou ik afbreken. Als ik de baas zou zijn komen er heel veel nieuwe mooie huizen, zoals die hier aan het einde van de straat.”

Maar monumenten, zoals de kerk aan de Draaiweg, dan? Worden die ook gesloopt?

“De kerk mag blijven, want die is sprookjesachtig, zoals in het spel Legend of Zelda. Daar ga ik in wonen. Als het koud is doe ik gewoon een dikke trui aan.”

En groen?

“Veel groene parkieten die rondvliegen, haha. En er komt een tweede Griftpark, dat heet dan Parkgrift. Het komt op de plek van onze flats, want die vind ik ook niet mooi. In het park komt een meertje met eenden die je kan aaien, omdat ze tam zijn. Het liefst plant ik bomen met rode bladeren, want dat vind ik mooier dan groen. De wegen in onze buurt worden allemaal vervangen door zandpaadjes - zoals je die op campings hebt - waardoor mensen meer gaan lopen. In de binnenstad blijven de wegen wel, maar in onze buurt wordt het natuur.”

Maar op zand kun je toch moeilijk rolschaatsen en fietsen?

“Daarvoor is er een skatepark.” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2023 No. 1, Februari

Monument slavernijverleden in Griftpark
lees artikel

Dit vind ik
lees artikel

Elvis is in de wijk
lees artikel

Kiek!
lees artikel

Moeder- en dochterbedrijf
lees artikel

Verdwenen gebouwen
lees artikel

Alstublieft, uw pakketje!
lees artikel

Natuurlijk!
lees artikel