Votulastkrant logo

Rubriek: Votulalalast

Er zit veel muziek in onze wijk. Wij zijn benieuwd hoe die muzikanten de afgelopen periode hebben doorstaan en hoe het nu met ze gaat. Dit keer: Levensliederenkoor Hopeloos.

Het Koor Hopeloos, dat iedere week in Buurtcentrum de Leeuw repeteert, bestaat al bijna 25 jaar. De naam komt van het koorlijflied ‘Hopeloos’, maar: “We heten dan wel Hopeloos, maar we zijn het zeker niet!” Integendeel, de optredens zijn vrolijk en gepassioneerd, met een knipoog naar het droevige en ruimte voor lekker deinende meezingers. Zangervaring hoeft niet, plezier wel. Op het repertoire staan de smartlap en het betere Nederlandstalige lied, begeleid door piano en accordeon. Tijdens de repetitie komen ‘Mijn pappie is enkel een foto’, ‘Terug naar de kust’ en ‘Avond’ langs. De vaste dirigente Gertrude Pieters verzorgt de meerstemmige arrangementen.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel


online zingen
Hopeloos treedt op in verzorgingstehuizen, op koorfestivals, tijdens het Smartlappenfestival én op de rondvaartboot door de grachten. De optredens in verzorgingshuizen zijn erg inspirerend, want “je ziet de mensen opleven”, aldus Gertrude. Ook gaat het koor één keer per jaar op weekend naar een afgelegen plek waar nieuwe liederen ingestudeerd worden. Tijdens corona werden er nieuwe initiatieven ontplooid, zoals samenzang via het beeldscherm en het leren bespelen van de ukelele. Van het online zingen staan er een aantal mooie opnames op YouTube en op de website van het koor.

liedje in je hoofd
Wat is de charme van het koor? Lid van het eerste uur Hendriek Boshuizen legt het uit: “De gezelligheid, het samen genieten. We zijn een hechte vriendenclub, ook buiten de repetities om.” Voorzitster Tonny Groen verwoordt de heerlijkheid van het zingen als volgt: “Niets mooiers dan ’s ochtends wakker te worden met een liedje in je hoofd.” Door corona heeft Hopeloos echter met terugloop te maken en het koor is dan ook naarstig naar nieuwe leden op zoek. De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via www.koorhopeloos.nl JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 6, December

Strijd tegen asfalt gaat door
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

Lichtpuntjes in de donkere maanden
lees artikel

Vijf vragen aan Susanne Schilderman
lees artikel

Wijk in de steigers
lees artikel

De oudste woongroep van Utrecht
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel