Votulastkrant logo

Kinderdagverblijf Nijntje 50 jaar

Dit jaar wordt gevierd dat kinderdagverblijf Nijntje aan de Adriaen Beyerkade 50 jaar bestaat. In september worden alle oud-medewerkers, oud-kinderen en ouders uitgenodigd voor een feest vol activiteiten. En ze kunnen hun leidster Saskia weer zien, want die werkt er inmiddels al 34 jaar!

‘Sasseplas’ noemen de kinderen haar, die naam is lang geleden verzonnen en wordt inmiddels door generaties Nijntje-kinderen gebruikt. “Het lijkt me echt fantastisch om al die kinde- ren weer te zien.” Op haar twintigste begon Saskia als leidster, na haar opleiding Agogisch Werk. In eerste instantie via het uitzendbureau: “Je had daar dan zo’n kaartenbak met vacatures en daar zat deze tussen.” En ze is nooit meer weggegaan.
Saskia heeft haar eigen rituelen: zo mogen de kinderen bij haar kiezen of ze hoge melk* of lage melk willen (*melk van grote hoogte in de beker geschonken).

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


veranderingen
Door de jaren heen viel het kin- derdagverblijf onder verschillende organisaties: het begon met Stichting Noord, daarna werd het Cumulus en nu is het Kind & Co Ludens. “Nieuwe leidinggevenden betekent: nieuwe regels en protocollen,” vertelt Saskia: “’Nu gaan we het weer zó doen’. Dat is soms schakelen, maar je moet nieuwe mensen en ideeën ook een kans geven.” Saskia vindt het een leuke nieuwe uitdaging dat er in de toekomst gewerkt gaat worden met antroposofische kenmerken. “We zijn nu aan het kijken hoe we dat gaan aanpakken en welke manier past bij de medewerkers die er nu zijn.”

vriendschap
“Ik vind het gewoon geweldig, die gesprekjes met kinderen; dat ze dan ’s morgens komen en ze dan blij zijn dat je er bent: te schattig. Ik ben niet zo van het zakelijke, ik vertel ook over mijn eigen kinderen en de katten die ik thuis heb.” Saskia heeft aan de begintijd toen ze zelf ook jonge kinderen had, echt vriendschappen overgehouden. En nu nog als mensen toevallig langsfietsen en ze zit voor haar huis in Wittevrouwen dan worden ze uitgenodigd voor een kopje thee: “Alleen maar gezellig.”

pannenkoeken
“Met het ‘meegroeisysteem’ had je de groep van baby tot ze 4 jaar werden, en dan mochten ze bij mij thuis pannenkoeken komen eten. Dat weten sommige kinderen nu nog! Met sommigen heb ik nog contact, via facebook of WhatsApp, en die wonen dan nu in een andere stad en dan is het ‘zullen we wat gaan drinken?’ Dat is fantastisch: ik heb ze pap gegeven en straks zitten we samen op een terras!” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 5, Oktober

Einde buurland (nu echt) in zicht
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

Struikelstenen doen stilstaan bij oorlogsslachtoffers
lees artikel

Kinderdagverblijf Nijntje 50 jaar
lees artikel

Wijk in de steigers
lees artikel

Rara wat komt er langs mijn raam?
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel