Votulastkrant logo

Klapstoelconcert op het Koekoeksplein

Ze komen er weer aan: de Klapstoelconcerten! Het mag en kan weer, dus de organisatie ging aan de slag: deze zomer zijn er weer zes klap- stoelconcerten op het Koekoeksplein! Iedereen is welkom. Er kan gedanst worden maar neem je klapstoel mee als je wilt zitten.

“Het heeft twee jaar stilgelegen en we hopen dat iedereen er weer heel veel zin in heeft.” Sander Geboers, Meike Veenhoven, Edmar Weitenberg en Mirjam Luijten heb- ben de organisatie van de klapstoelconcerten weer opgepakt. Ze laten foto’s zien van een heel vol plein: “Het is mooi om iedereen zo bij elkaar te brengen. De klapstoelconcerten hebben een heel open karakter, het is een laagdrempelige manier om buurtgenoten te ontmoeten.”

artiesten uit de wijk
“We proberen voor de optredens artiesten uit de wijk of uit de stad te vragen,” vertelt Sander. De programmering dit jaar is divers: de Kunstbende die aftrapt, bestaat uit jongeren, het tweede klapstoelconcert is speciaal voor kinderen, daarna volgt een akoestisch optreden van een trio wat misschien juist iets oudere mensen aanspreekt. Na de zomervakantie is er nog wereldmuziek, een studentenband en een groep die Ierse muziek speelt.kinderklapstoelconcert
De klapstoelconcerten zijn een uurtje op zondag. Het kinderklapstoelconcert is grootser van opzet: dan wordt de hele middag feest- gevierd op het plein met spelletjes, springkussens en schminkers. Het optreden wordt verzorgd door Jasper Smit. “Die kennen we door zijn interview in de Votulastkrant!” Met die middag zijn ze het drukst bezig: er moeten veel buurtgenoten geactiveerd worden om een uurtje te helpen met bijvoorbeeld tosti’s bakken of drankjes schenken.

vrijwilligers
Er is een kernteam met daaromheen een grote kring van vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdragen aan de organisatie van de klapstoelconcerten. Zo ontwerpt Esther een flyer die andere vrijwilligers rondbrengen, er zijn mensen die blijken te kunnen schminken of die hun EHBO-diploma hebben, het plein wordt versierd… Veel buurtbewoners zijn betrokken. “Bijvoorbeeld Ad, die regelt sponsors, dan krijgen we een kratje appels van de supermarkt, of hebben we opeens een enorme doos met Snickers, of hij regelt brood bij de bakker om tosti’s mee te bakken.”

met de pet rond
Na het concert gaat de pet rond: de inhoud is helemaal voor de artiest, net als de opbrengst van de ver- koop van koffie, thee en limonade. Maar er kan tegenwoordig ook digitaal betaald worden. “En je kunt vriend worden,” vult Edmar aan. Op die manier kunnen mensen die de klapstoelconcerten waarderen financieel een steentje bijdragen, ook als ze misschien op de dag van het concert zelf niet kunnen komen.

wanneer?
De concerten vinden plaats op de zondagen: 19 en 26 juni, 3 juli, 21 en 28 augustus en 4 september. Steeds van 11.30 tot 12.20 uur, behalve het Kinderklapstoelconcert op 26 juni, dat is van 13.00 – 17.00 uur. Kijk op klapstoelconcerten.nl voor het volledige programma.

Wil je een keer optreden, lijkt het je leuk om mee te helpen of heb je een goed idee? Laat het weten via info@klapstoelconcerten.nl MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 4, Juli

Klapstoelconcert op het Koekoeksplein
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

Vluchtelingen bij je aan tafel
lees artikel

Utrecht 900 jaar: daar zit muziek in!
lees artikel

Wijk in de steigers
lees artikel

Stukje Domtoren in Jan van Lingtuin
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel