Votulastkrant logo

Rubriek: Votulalalast

Er zit veel muziek in onze wijk. Wij zijn benieuwd hoe die muzikanten de afgelopen periode hebben doorstaan en hoe het nu met ze gaat. Dit keer: De MuziekFabriek aan de Bemuurde Weerd.

Foto: Ben Houdijk
Foto: Ben Houdijk

Toen Fabrieksdirecteuren Eva Kieboom en Esther Pantekoek elkaar in Parnassos (het Cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht, red.) leerden kennen, ontstond het idee om met meerdere muziekdocenten op één locatie les te geven omdat dat minder eenzaam is én om leerlingen samen te kunnen laten spelen. Eva is docent zang en Esther docent piano en Muziek op Schoot. Dat is een muziekles voor ouders en hun kind waarbij de emotionele ontwikkeling van het kind centraal staat, en gewerkt wordt met (slaap-) liedjes, beweging, en schud-eitjes als instrument.

Er voegde zich nog een derde com- pagnon bij hen: Rogier Steijaert. In Buurthuis Oudwijk zijn ze gestart met o.a. zang, piano en Muziek op Schoot, maar al snel werden hieraan andere instrumenten, zoals de ukelele, toegevoegd. Hier hebben ze negen jaar met plezier lesgegeven. Afgelopen september verhuisde de MuziekFabriek naar de Bemuurde Weerd OZ 13. Dat was spannend middenin de coronatijd, maar geluk- kig konden ze veel leerlingen vanuit Oudwijk meenemen. Ze konden zich bedruipen met het geven van indivi- duele online lessen en steun van de gemeente, maar hebben toch verlies geleden.

Nu draait de Muziekfabriek weer op volle toeren. Er werken veertien do- centen met meerdere expertises, er worden o.a. piano-, banjo- en uke- lelessen gegeven, er is een popkoor en een close-harmony vocalgroup. Vooral de ukelelessen zijn populair, want het is een handzaam instrument met een vrolijke klank, vertelt Eva.

De lessen zijn voor volwas- senen alsook kinderen vanaf één jaar én voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. “Het leuke is,” vertelt Eva, “dat mensen
in eerste instantie hun kind op les doen en dan zelf enthousiast raken. Zo lopen hier hele gezinnen rond! Dat maakt het geheel tot een warme community.” Op zondag 3 juli is het zomerfes- tival waarop alle leerlingen zullen spelen. De Muziekfabriek houdt dan open huis voor iedereen in de wijk.

Aanmelden voor lessen kan op www.demuziekfabriekutrecht.nl JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 3, Mei

Fietsroute om de Noord
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

TBS on Tour
lees artikel

Wijk in de steigers
lees artikel

Hulp aan Oekraïners in onze wijk
lees artikel

Blub, tring, mag ik de Oudegracht in?
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel