Votulastkrant logo

Nieuwe plekken voor rekken en strekken

Bij veel sport- en yogascholen kun je tegenwoordig kennismaken met de bewegingsleer van Joseph Pilates, die zich met name richt op het versterken van je core. In Votulast kun je op twee ‘nieuwe’ plekken pilates beoefenen: bij Heart Yoga (onlangs verhuisd naar de Samuel van Houtenstraat) en bij Pilates Studio Utrecht, in het pand aan de Lauwerecht waarin zeefdrukkerij Spant zat. De studio’s hebben echter ieder hun eigen sfeer en kwaliteit.

Schilderachtige lichtinval in voormalig zeefdrukkerij
Pilates Studio Utrecht (één van de eerste pilatesstudio’s van Utrecht) is ook verhuisd, maar dan vanuit Buiten-Wittevrouwen. Pilatesdocent (en fysiotherapeut) Esther Swen werd op slag verliefd toen ze de voormalig zeefdrukkerij aan de Lauwerecht van binnen zag, onder meer door de schilderachtige lichtinval. Ze geeft zelf les in haar studio, samen met enkele andere docenten met elk hun specialisme binnen pilates. In plaats van zeefdrukapparatuur staan er in de grootste zaal nu o.a. zes reformers, waarop pilates beoefend kan worden, ook in de vorm van kleinschalige groepslessen. De reformers zien er op het eerste gezicht wat eng uit met alle metalen veren. Ze helpen je echter om je bewegingen met meer beheersing uit te voeren doordat je minder last hebt van de zwaartekracht, legt Esther uit. In de ruimte aan de straatkant worden pilateslessen op de mat gegeven. Achterin, aan de Vecht, is een plek die verhuurd gaat worden aan een verloskundigenpraktijk (Pilates Studio Utrecht geeft ook zwangerschapspilates). Esther behandelde eerder vooral mensen met klachten, maar iedereen is welkom om zich te verdiepen in de pilatesmethode. “Het is toepasbaar op elk lichaam; oud of jong, mét of zonder zonder klachten, vrouwen en ook zéker mannen!”

Pilates Studio Utrecht
Pilates Studio UtrechtBewuste precisie in zee van groen
Op de hoek van de Samuel van Houtenstraat - in het pand waar eerst Fysio Bewust zat - vind je op de begane grond de knusse studio Heart Yoga mét achtertuin. Nu nog kaal, maar de bedoeling is om stevig te vergroenen. Eigenaresse Sanne Wagenaar: “Ons idee is dat je straks door de tuin binnenkomt, waardoor je vanuit de stad binnenstapt in een zee van groen, een soort Geheime Tuin. ”Naast pilates worden hier verschillende yogalessen gegeven door een team van docenten. Sanne begon Heart Yoga 5 jaar geleden op een steenworp afstand aan het Willem van Abcoudeplein in haar ouderlijk huis, waar eerder het kinderdagverblijf De Kleine Wereld van haar moeder zat. Toen die met pensioen ging, greep Sanne - die al 12 jaar pilates geeft - de kans aan om de droom van een eigen studio waar te maken. “Heart Yoga is een toegankelijke gemeenschap waar iedereen welkom is. Het mooie van pilates is dat de bewuste precisie waarmee je leert bewegen, helpt bij beweging in het dagelijks leven.” De verhuizing van haar moeder betekende echter ook een verhuizing voor Heart Yoga. “Het is een wonder dat het allemaal zo mooi aansloot en dit pand nu vrijkwam.”

Sanne Wagenaar. Foto: Jan van Hassel
Sanne Wagenaar. Foto: Jan van Hassel

FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 2, April

Vele handen maken Robuust Groen
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

De slimste mens in de wijk
lees artikel

Nieuwe plekken voor rekken en strekken
lees artikel

VerpakkingsLOOS
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel