Votulastkrant logo

Rubriek: Votulalalast

Er zit veel muziek in onze wijk. Wij zijn benieuwd hoe die muzikanten de afgelopen periode hebben doorstaan en hoe het nu met ze gaat. Dit keer: : singer-songwriter Vic Willems.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van HasselVic Willems is muzikant, liedjesschrijver en al tien jaar Buurlandbewoner. Hij groeide in Schijndel op, en kwam naar Utrecht om hier Psychologie te studeren. Hij speelt al gitaar sinds zijn achtste, en op zijn twaalfde zat hij al in zijn eerste bandje. Als 15-jarige raakte hij in de ban van de muziek van Spinvis waar zijn ouders veel naar luisterden. Sindsdien is Spinvis één van zijn voorbeelden.

Grote prijs
In 2015 bracht hij al een EP uit: ‘Niks om je voor te schamen’, heette die. En dat bleek wel, want in 2016 won hij De Grote Prijs van Nederland. Vics liedjes staan dicht bij hemzelf, ze gaan over wat hij meemaakt en belangrijk vindt, maar zonder dat ze specifiek over hemzelf gaan. Zo gaat ‘Wij geloven’ over de onzekerheden en het gebrek aan (religieuze) houvast van de huidige twintigers. Zelf omschrijft hij het als een ‘zoektocht uit de leegte’.

Gesloopt
Het lied ‘Tuinwijk-West’ ontstond in de coronaperiode, aangezien hij veel tijd in en rond zijn huis doorbracht. Toen hij in Buurland kwam wonen, stond het al op de nominatie om gesloopt te worden, maar twee jaar geleden werd het plotseling concreet. Als ik hier toch weg moet, kan ik er maar beter een lied over schrijven, dacht hij. Inmiddels is de sloop weer tot april 2023 uitgesteld.

Nieuw album
De inmiddels afgestudeerde psycholoog leefde drie jaar van de muziek voor de corona pandemie uitbrak. Hij trad met een vaste band op en soms alleen. Gelukkig kon hij voor de TOZO-regeling (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers, red.) in aanmerking komen. Afgelopen zomer heeft hij nog wel één à twee keer per week opgetreden en productieklussen gedaan. Begin maart trad hij nog op in Ekko. Tijdens de lockdowns heeft hij vooral veel geschreven en nu legt hij de laatste hand aan zijn nieuwe album waarvan de eerste nummers dit voorjaar gelanceerd worden. Kortom, hij ziet zijn muzikale toekomst vol vertrouwen tegemoet! JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 2, April

Vele handen maken Robuust Groen
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

De slimste mens in de wijk
lees artikel

Nieuwe plekken voor rekken en strekken
lees artikel

VerpakkingsLOOS
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel