Votulastkrant logo

Wandellust

Door het thuiswerken wordt er meer gewandeld: een ochtendwandeling om de dag fris te starten, of even een ommetje tijdens de lunchpauze. Uit een peiling van wandelnet blijkt dat maar liefst 96% van de mensen regelmatig tot dagelijks wandelt tijdens de (thuis-)werkdag. De Votulastkrant polste wat wandelaars op een zonnige maandag tijdens het middaguur in het Griftpark.

In het park lopen mensen uit heel Utrecht, natuurlijk uit naastgelegen wijken maar we treffen ook wandelaars uit Pijlsweerd, Oudwijk en Overvecht. Al dan niet met een koffie van een café in de buurt. Sommigen houden echt even pauze van hun werk, anderen vergaderen al wandelend telefonisch gewoon door. Verschillende mensen geven aan dat ze door de lockdownwandelingen hun eigen stad beter hebben leren kennen: favoriete wandelingen zijn het rondje Singel, de Voorveldse polder en Park Bloeyendael.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


“Wij laten de kinderen uit.” Simone wandelt elke maandag met een vriendin en de kinderen in het Griftpark. Feline en Jelte van 3 gaan lekker ‘vissen’ bij de watervalletjes. “Het is hier lekker natuurlijk, het water is fijn. Alleen jammer dat de kinderboerderij op maandag gesloten is.”

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Echte goeie wandelschoenen heeft Karin uit Tuindorp, ook al wandelt ze alleen met mooi weer. Ze heeft nu even pauze tussen afspraken door. Wat ze leuk vindt: door de lockdown heeft ze haar eigen omgeving meer ontdekt.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Sietske woont in Wittevrouwen en loopt met grote zak en afvalgrijper in de natuurkern. “Ik ergerde me zo aan al het afval in het park, toen heb ik bij de gemeente een afvalgrijper aangevraagd. Nu ik met pensioen ben heb ik daar meer tijd voor.” Een knijper is aan te vragen via samenschoon@utrecht.nl.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Het favoriete plekje in het Griftpark van studenten Connor en Ilaria is de helling langs de Biltse Grift, daar kun je met mooi weer lekker zitten. En een tip is de bloementuin die vooral in het voorjaar erg mooi is. Nu halen ze even een frisse neus tijdens de lunchpauze van hun studie Environmental Sciences. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2022 No. 1, Februari

Puzzel en win!
lees artikel

Niet iedereen even blij met NOW
lees artikel

Votulalalast
lees artikel

Scheuren in de kerk
lees artikel

School blijft voorlopig open
lees artikel

Oud & Wijk
lees artikel

Wandellust
lees artikel