Votulastkrant logo

Rubriek: Estafette

Naar wie in de buurt ben jij nieuwsgierig? In deze reeks estafette-interviews bevraagt de ene buurtbewoner de volgende. In de vorige krant werd de Australische Emma met haar kinderen geïnterviewd. Zij willen op hun beurt graag meer weten over Monique en Paul die bij hen om de hoek wonen.

Foto: Marcel Venderbosch.
Foto: Marcel Venderbosch.De bewoners in de Simon Stevinstraat, de Zacharias Janssenstraat en de Jan van der Heijdenstraat zijn erg close met elkaar en zien deze buurt als een dorp in de stad. Monique beschrijft haar buren als heel vriendelijk en sociaal; zij en haar man zijn erg blij met een huis in deze omgeving. Emma en Xavier zijn samen bij hen op bezoek, maar ook dochter Mia heeft zich op het interview voorbereid.

De hond
Xavier vraagt namens haar over Walter, de hond van Monique en Paul. “We kochten de hond niet vanwege de corona-lockdown,” zegt Monique. “We hielden allebei van honden. De cocker-spaniel was de hond die we het leukst vonden en binnen enkele maanden konden we deze ophalen, net voor de eerste lockdown. Omdat Paul ook meer thuis werkte, was dat voor het verzorgen van Walter heel erg fijn.” Monique houdt veel van deze hond:

“Honden leven in het moment, genieten en spelen met een bal en denken niet aan de problemen van morgen of volgende week. Het is ook heerlijk om samen te wandelen met de hond en er is mooie natuur in de omgeving van Utrecht.” Monique schrijft freelance voor lifestyle magazines en kan dat vanuit huis doen wanneer het haar uitkomt. Paul werkt voor een groot ingenieursbureau en houdt zich bezig met innovatie.

Het mooiste
Emma, die drie jaar geleden vanuit Australië naar Nederland kwam, wil heel graag weten wat er nou het mooiste is aan Nederland. Paul vindt ondernemerschap heel belangrijk in Nederland, naast zijn reguliere baan heeft hij een eigen bedrijf, Slobber & Blik, waarmee hij borrelpakketten met bijzondere wijnen en delicatessen uit blik levert.

De liefde
“Is er iets dat niemand van jullie weet?” Dat is geen eenvoudige vraag voor Paul en Monique. Ze vertellen hoe ze elkaar ontmoet hebben. Dat was tien jaar geleden bij Ekko. WhatsApp was net nieuw en dat leidde tot een intensief contact. Ze spraken vervolgens af bij café Olivier, waar Paul destijds werkte. Ze konden daar niet ophouden met praten. Op 21 mei volgend jaar gaan ze trouwen en het is belangrijk dat de mensen in de buurt het weten, dan kunnen ze het vast in hun agenda zetten. RvP

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 6, November

Plan voor brug weer terug
lees artikel

Makers
lees artikel

Waardering voor Toevallig Groen
lees artikel

Kerst in Votulast
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Een dagje mee met dierverzorger Pim
lees artikel

Estafette
lees artikel