Votulastkrant logo

Kerst in Votulast

Wat is er allemaal rond kerst te doen in onze wijk?

Foto: Marcel Venderbosch.
Foto: Marcel Venderbosch.Kerststal en kerstmarkt
Hoogtepunt op kerstavond vrijdag 24 december, is elk jaar weer de levende kerststal in de stal van Griftsteede, de stadsboerderij in het Griftpark. Die ging vorig jaar helaas niet door, maar dit jaar ligt er hopelijk weer een baby in de kribbe. Het terrein wordt stemmig versierd en rond de vuurkorven kan warme chocolademelk en glühwein worden gedronken. Ook worden er kerstliedjes gezongen, en er zijn dit jaar ook plannen voor een kerstmarkt van 14.00 tot 19.00 uur.

Kerstboom
Wil je dit jaar een echt groene Kerst vieren, dan kan dat met een huurkerstboom, die na de kerst weer terug de natuur in gaat. Via vrijwilligersorganisatie huureenkerstboom.nu kan een boom besteld worden die op 11 december bij Griftsteede kan worden opgehaald. Deze Servische spar met kluit, mag vier weken mee naar huis en wordt 8 januari weer ingenomen en herplant op een landgoed bij Leusden. Bestellen kan tot uiterlijk 5 december!

Kerstmuziek
Dit jaar geen ijsbaan op het Willem van Noortplein, maar wel weer de grote kerstboom met lichtjes. De ondernemersvereniging heeft verder plannen voor muzikale gezelligheid zoals carols zingen en akoestische bandjes. Muziek staat ook centraal bij de MuziekFabriek. Deze organisatie verhuisde deze zomer naar de Bemuurde Weerd. In december worden speciaal ter kennismaking kerstcursussen georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. Met kinderen worden in twee of drie bijeenkomsten kerstliedjes ingestudeerd op instrumenten of in een koor. Voor volwassenen is er een kerstpopkoor en een ukelele kerstcursus. Mensen met een U-pas krijgen korting op deelnamekosten. De cursussen sluiten af met een kerstconcert op zondag 19 december met glühwein bij de buren van Het Muzieklokaal.

Samen eten
Ook in Buurtcentrum de Leeuw vinden kerstactiviteiten plaats. Zo kunnen er begin december feestelijke kerststukjes worden gemaakt. Daarnaast organiseren de verschillende eettafels gezellige kerstdiners. Vrijwilligers koken elke eerste dinsdag en derde donderdag van de maand een maaltijd, en dinsdag 14 december is dat een kerstdiner. Organisatie ‘Oma’s soep’ helpt senioren door samen met jongeren gezellig soep te maken. Dat gaat in de decembermaand ook weer gebeuren: op dinsdag 21 december wordt er weer samen soep gekookt en gegeten. Kijk op de website van Buurtcentrum de Leeuw of in ‘de ladder’ voor telefoonnummers en mailadressen om je aan te melden voor de activiteiten.

Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen!

https://wijkwijzernoordoost.nl/activiteiten
https://nl-nl.facebook.com/buurtcentrumdeleeuw
https://huureenkerstboom.nu https://www.demuziekfabriekutrecht.nl/ MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 6, November

Plan voor brug weer terug
lees artikel

Makers
lees artikel

Waardering voor Toevallig Groen
lees artikel

Kerst in Votulast
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Een dagje mee met dierverzorger Pim
lees artikel

Estafette
lees artikel