Votulastkrant logo

De drie mannen van 'Man man man, de podcast'

In ‘Man man man, de podcast’ zoeken Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren al sinds begin 2018 uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Twee van deze drie succesvolle podcastmakers wonen in de wijk. Reden genoeg om hen te vragen voor een interview.

En dat is alsof je aanschuift bij een aflevering van hun podcast. Serieuze en eerlijke antwoorden worden afgewisseld met grappen, gevolgd door hard gelach. De vrienden maakten voorheen samen een radioshow. Bas: “Toen dat ophield te bestaan, wilden we gewoon af en toe bij elkaar komen en iets leuks maken. Dat er überhaupt mensen gingen luisteren vonden we heel bijzonder.”

vlnr: Domien, Chris, Bas. Foto: Jan van Hassel
vlnr: Domien, Chris, Bas. Foto: Jan van HasselPodcast of radio
Domien is radio-dj bij Qmusic, Chris producer en sidekick bij Radio 538 en Bas is ‘radiomaker in ruste’. Domien kiest altijd voor radio, maar voor Bas en Chris heeft podcast meer voordelen. Chris: “Ik zei ook altijd radio, maar podcast levert het meeste op. Dat bedoel ik niet eens financieel, maar gewoon wat het voor elkaar krijgt. Hoe mensen betrokken zijn, dat ze je kennen. Dat vind ik het allerleukste.” Bas: “Alles wat bijzonder en onverwacht is de afgelopen drie jaar komt voort uit podcast: een theatertour, eigen bier, een boek.” Hij maakte onlangs ook de Springsteen podcast. Redactie, interviews en montage, alles moest hij alleen doen. “Dat vond ik spannend. Bij ‘Man man man’ kun je toch meer op elkaar leunen.”

Mannelijkheid
De dertigers vinden zichzelf niet cool en stoer. Juist daarom kozen ze ‘mannelijkheid’ voor hun podcast, waarvan in oktober seizoen 7 start. Wie is het meest mannelijk? Domien en Chris zijn het snel eens: “Bas.” Als voorbeeld noemen ze de cursus meubelmaken die Bas gaat doen. “Ik was het zat om niks te kunnen. Ik bedoel, kijk naar Chris!” lacht Bas. Domien: “Wij roepen de hele tijd: kunnen we niet, daar zijn we slecht in. Maar ga het dan aanpakken!” Toch durft Domien het niet aan: “Ik ging bijna terug naar de bouwmarkt, omdat ik dacht dat mijn boormachine stuk was.” Chris: “Naar welke kant denk jij dat een boor moet draaien als je iets in de muur schroeft? Naar rechts of naar links? Rechts hè? Domien, wat denk jij?” Domien: “Ik dacht naar links. Tja, zo struikelen we door het leven.”

Daredevil
Als we het over de wijk hebben, vertelt Chris trots dat hij afgelopen winter van de bult in het Griftpark gleed.” Chris: “Niet eens op een slee, gewoon op m’n schoenen. Ik ben een daredevil. Ik zoek de grenzen op en ga eroverheen. Misschien ben ik toch wel het mannelijkst!” MB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 5, Oktober

Na 120 jaar: kaarsen nu definitief uitgeblazen in Sint Josephkerk
lees artikel

De drie mannen van 'Man man man, de podcast'
lees artikel

Magisch Borduren
lees artikel

De bevrijding
lees artikel

Buurtmoestuin Midland
lees artikel

Een konijnenheuvel en een nieuw schoolplein
lees artikel

Estafette
lees artikel

Woordzoeker
lees artikel