Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

Hondenuitlaatclub

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer een informele hondenuitlaatclub.


Coco, Happy, Pip, Marley en Sammy spelen, rennen, likken, ravotten en snuffelen dat het een lieve lust is. Bruin, wit, zwart en gevlekt. Hun baasjes zijn even divers, van jonge meiden tot een al wat oudere man. Ik ben bij de hondenuitlaatplek in het Griftpark. Een dorpspomp waar roddels en nieuwtjes uit de wijk worden uitgewisseld. "Ik woon al twintig jaar in de wijk maar de afgelopen maanden heb ik meer mensen uit de wijk leren kennen dan die hele periode daarvoor." De hond als sociaal bindmiddel. "Laatst was ik op vakantie," vervolgt hij, "en werd ik gebeld: 'Ik heb je al twee weken niet meer gezien, gaat het wel goed?'" Dus ook sociale controle.

De jonge meid met Coco ( inderdaad chocoladebruin) volgt een cursus over hondencommunicatie. "Kijk, dat is een omegamannetje (de onderste in rang). Die gaat direct op zijn rug liggen als er een ander aankomt. Daarmee laat hij zien dat hij zich onderwerpt aan de baas." Een andere vrouw vertelt dat er ook vaak Spaanse honden in het Griftpark komen. Spaanse honden, zoiets als Duitse herders? "Nee, het zijn zwerfhonden die 'geadopteerd' zijn door vakantiegangers. Ieder jaar - nee Marley, niet doen, af! - wordt er een inzameling gehouden van onder andere manden en dekentjes."

Later vraag ik me af of die dingen naar Spanje gebracht worden voor zielige zwerfhonden die zijn achtergebleven. Maar een zwerfhond, dakloos, weet waarschijnlijk niet wat hij met een mand moet, laat staan met een dekentje. Na een half uur vertrekt iedereen weer. Even verderop staat een man alleen met z'n hond te spelen. Niet iedereen heeft zin in een praatje bij de dorpspomp. RH

Lees meer over: Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 6, november-december 2011

Nieuwe bewoners nemen intrede op Talmalaan
lees artikel

Hondenuitlaatclub
lees artikel

75 Jaar in de Van Swindenstraat
lees artikel

Zonder winkels een dooie boel
lees artikel

Koekoekstraat fietsstraat?
lees artikel

De Antonius Matthaeuslaan
lees artikel

Mensen gezocht voor de nieuwe rubriek: de Metamorfose!
lees artikel

Rectificatie
lees artikel

Een groene kerst
lees artikel

Bezorgers Votulastkrant wensen u fijne dagen!
lees artikel