Votulastkrant logo

Nieuwe bewoners nemen intrede op Talmalaan

De steigers zijn nog maar net verdwenen aan de Talmalaan, en het eerste gedeelte van het grote complex woningen is opgeleverd. De redactie van de Votulastkrant is benieuwd naar de nieuwe bewoners.

Nog donkere ramen in de splinternieuwe woningen aan de Talmalaan
Nog donkere ramen in de splinternieuwe woningen aan de Talmalaan

Tijdens een rondwandeling rondom het hele complex Talmalaan valt het op hoe weinig mensen er nog wonen, zowel in het huur als koopgedeelte. Veel huizen hebben nog kranten en plastic voor de ramen, bij anderen staan verhuisdozen en grote potten verf in verder nog lege ruimtes. Het beeld wordt afgewisseld met woningen waar al planten en speelgoed in de vensterbank staan. Op een enkel aanrecht staan lege wijnflessen, misschien om de goede verhuizing te vieren? Door de stadse geluiden van het spoor, de bus en het overige verkeer heen, klinken verschillende boormachines. De nieuwe bewoners nemen langzaam hun intrede. Bettina Leiss is sinds kort bewoner van één van de eengezinswoningen aan de Troelstralaan. Ze is er erg over te spreken. "Het huis is ruimtelijk opgezet en licht. Er is voldoende ruimte en we hebben een tuin aan de achterkant. Dat is nu nog allemaal kaal, maar dat verandert wel. Wat ik jammer vind is dat ik verplicht ben een parkeerplaats te huren, zelfs al heb ik geen auto. Ik zou daar graag een schommel of plantenbakken neerzetten,
maar dat staat Mitros niet toe."

samen groen doen
De groenstrook aan de Talmalaan, waar volgens de boekjes straks een prachtige brede haag moet komen, is nu nog gevuld met gras en onkruid. En wat het pocketpark moet worden, is nu nog opslag van bouwmaterialen. Bettina: "Het is nu allemaal nog kaal en stenig. Gelukkig plaatst de gemeente binnenkort kersenbomen bij ons in de straat. Ik zou graag samen met medebewoners vervolgens de boomspiegels (het stukje onverharde grond waar de boom in groeit) willen beplanten en onderhouden. Ik heb visioenen van onze straat waarbij iedereen een geveltuin heeft, of waarbij men daktuintjes aanlegt op de schuurtjes en balkons. Voor een deel moet Mitros daar toestemming
voor geven, maar voor een ander deel kunnen we dat samen doen. Bij deze een oproep om hier samen aan te beginnen!"

kinderen op dakterrassen
Elke donderdagavond is één van de koopwoningen te bezichtigen. Een bezoekster van zo'n open huis vertelt dat zij en haar partner op zoek zijn naar hun eerste woning. "Het valt me niet tegen," zegt ze. We verbazen ons over het weinige verkeersgeluid dat doordringt. Er stoppen per dag toch vijfennegentig bussen voor dit huis, maar binnen is daar niet zoveel van te merken. Ik vraag de makelaar naar het bord '50 % verkocht!'. Zijn er nog zoveel huizen te koop? Blijft de Talmalaan lang onbewoond? "Het grootste gedeelte is sociale huur," vertelt hij. Van de nu beschikbare koopwoningen zijn nu nog ongeveer zes woningen te koop. Er wonen veel jonge stellen, met plannen om hier aan gezinsuitbreiding te beginnen. Over een tijdje lopen er allemaal kleine kinderen op de dakterrassen."

Wilt u samen met Bettina de straat vergroenen? Reageer dan hieronder op dit artikel. Of spreek elkaar aan op straat! BR

Lees meer over: Talmalaan

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 6, november-december 2011

Nieuwe bewoners nemen intrede op Talmalaan
lees artikel

Hondenuitlaatclub
lees artikel

75 Jaar in de Van Swindenstraat
lees artikel

Zonder winkels een dooie boel
lees artikel

Koekoekstraat fietsstraat?
lees artikel

De Antonius Matthaeuslaan
lees artikel

Mensen gezocht voor de nieuwe rubriek: de Metamorfose!
lees artikel

Rectificatie
lees artikel

Een groene kerst
lees artikel

Bezorgers Votulastkrant wensen u fijne dagen!
lees artikel