Votulastkrant logo

Rubriek: Makers

Wat wordt er allemaal gemaakt in onze wijk en door wie? Dit jaar gaan we daarnaar op zoek. Dit keer: Pondertone.

Patrick Tersteeg alias Pondertone is een veelkunner. In Votulast zijn muurschilderingen van zijn hand aan de Draaiweg en op de Adelaarhof te bewonderen. Die aan de Draaiweg maakte hij voor de Kunstroute in de wijk, met een groep kinderen van basisschool de Fakkel. Het thema was ‘Verbinding in de buurt’. In vier workshops liet hij de kinderen inspiratie opdoen, collages maken, het concept bedenken en schetsen maken. Het idee is dat de bomen op de schilderingen buiten het beeld door middel van hun wortels verbonden zijn.

Schilderen
Patrick vindt het heel inspirerend om met kinderen te werken omdat hij van hun onbevangenheid kan leren. De muurschildering op de Adelaarhof werd met hulp van tien buurtbewoners geschilderd, zowel volwassenen als kinderen. Patrick ontwierp de skyline van Utrecht en zijn vrouw Christine Thau de dieren op en om de telefoondraden.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Schrijven
Tijdens de lockdown legt hij zich toe op het schrijven van een reeks artikelen voor het tijdschrift Furore, over een Belgisch stripverhaal uit 1954 dat in Londen speelt. Daarvoor is hij de afgelopen jaren diverse keren in Londen geweest, op zoek naar de locaties die in de strip voorkomen. “Ik vind dit heel rustgevend om te doen.”

Muziek
Daarnaast maakt hij muziek met zijn band Pondertone; op 10 januari hadden ze een livestreamconcert vanuit de Marnixzaal in de Utrechtse muziekschool. Dit concert is nog steeds te beluisteren. Op dit moment is Patrick druk met het maken van illustraties voor een zoekboek, want illustrator/vormgever is zijn echte beroep. JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 2, Maart

Buurt niet blij met nieuwbouwplannen Buurland
lees artikel

Makers
lees artikel

Het sprookje van de griftparkbacterie
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Een speeltuin voor iedereen
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Ondernemen in coronatijd
lees artikel

Estafette
lees artikel