Votulastkrant logo

Rubriek: Estafette

Naar wie in de buurt ben jij nieuwsgierig? In deze reeks estafetteinterviews bevraagt de ene buurtbewoner de volgende. Deze eerste keer: Hoda Hamdaoui en haar nieuwe buren.

Om een estafettestokje over te kunnen dragen moet het eerst aangereikt worden. De redactie vroeg oud-Votulastkrantredacteur Hoda, omdat we nieuwsgierig waren hoe het met haar gaat: een jaar geleden stopte ze met schrijven voor de Votulastkrant omdat ze een adoptiezoon kreeg die haar aandacht vroeg. Inmiddels is haar zoontje twee jaar en werkt ze weer, maar ze heeft helaas nog geen tijd voor vrijwilligerswerk.

Nieuwe buren
Hoda woont in de Jan van den Doemstraat en is nieuwsgierig naar de nieuwe buren aan het begin van de straat. Afgelopen zomer waren die enorm aan het klussen, wat met het nodige geluid gepaard ging. Op een dag stond er allemaal lekkers op het bankje voor het huis: ‘Voor de buren’ met een briefje erbij waarop ze zich excuseerden voor de overlast. Dat vond Hoda zo attent!

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Estafettestokje
Twee deuren verder wonen Laura en Ditmar en hun drie katten, en ze nemen het estafettestokje aan. We spreken af een wandeling te maken: coronaproof. Buiten wordt eerst het pand waar Laura en Ditmar vanaf september wonen besproken: het is een bijzondere woning met rechts van de voordeur de huiskamer en links een ‘slaaptoren’ met drie kamers boven elkaar.

Hoda vraagt zich af waarom ze uitgebouwd hebben: er is nu bijna geen tuin meer. “De indeling was een enorme puzzel,” vertellen Laura en Ditmar. “Er stond al een badkamer in de tuin, maar die was helemaal verzakt en moest gesloopt worden. En in dat stukje tuin komt nooit zon, dus toen hebben we bedacht dat we daar de keuken maken, dat is nu die uitbouw.”

Bouwval
Ditmar is bouwkundige, maar ze hebben het huis zonder bouwkundige keuring gekocht: “Daar komt alleen maar ellende uit.” Dat alles gestript en opgeknapt moest worden, was juist een pré: op die manier konden ze alles zo verbouwen dat het voldoet aan hun wensen. Met name de isolatie is een belangrijk punt. Laura heeft een reumatische aandoening, waardoor het voor haar extra belangrijk is dat de woning goed warm en echt droog is.

“Bij het slopen kwamen we nog kranten tegen uit de jaren 40,” vertelt Ditmar. Met een artikel dat Hitler een goede ontmoeting met Mussolini had gehad en dat ze de oorlog wel gingen winnen.” Alles is gestript en nieuw aangelegd: de riolering, de elektra en het zachtboard plafond is vervangen.

Lekkers
“We hebben destijds geen reacties van andere buren gekregen op het lekkers voor de deur,” vertelt Laura, “maar het was wel allemaal op dus het viel blijkbaar wel in de smaak!” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 1, Januari

Protest tegen herinrichting Weerdsingel
lees artikel

Makers
lees artikel

Nieuwe school, nieuw plein
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Weinig te besteden...en dan?
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Verwonderen tijdens het wandelen
lees artikel

Estafette
lees artikel