Votulastkrant logo

Nieuwe school, nieuw plein

Het schoolgebouw van De Fakkel aan de Nolenslaan wordt verbouwd. Het schoolplein - een populaire speelplek voor buurtkinderen - is nu een afgesloten bouwplaats. “Het is een heel oud gebouw,” vertelt directrice Iris Hekkert. “Het staat al lang gepland om het te renoveren en duurzamer te maken. En we wilden ook iets kunnen groeien.”

De Fakkel is tot de oplevering van de nieuwe locatie (na de zomervakantie), gehuisvest aan de Maria van Reedestraat. Door de verbouwing krijgt de school er drie lokalen bij om de groepen meer ruimte te geven. Iris: “Per bouw (onderbouw, middenbouw, bovenbouw, red.) komt er een atelierlokaal. Daar kunnen de kinderen elkaar in kleinere groepen ontmoeten om ontdekkend en creatief te leren.” Het interieur krijgt uiteraard een restyling en het plein een nieuw ontwerp.

Nieuw blok
Aan de voorgevel wordt bijgebouwd. “Daar wordt als het ware een blok ingezet. Er gaat dus een stuk van ons plein af. Heel jammer, maar we moesten kiezen. Nu komt er binnen meer beweegruimte. Het nieuwe stuk past straks goed bij het oude ‘nieuwe’ gedeelte. Beide delen worden verpakt met houten panelen, waar ook groen in kan groeien. Wat de architect verder heel mooi heeft gedaan, is het oude gebouw in ere herstellen, net zoals bij de Dr. Bosschool gebeurd is. Zo blijft het goed passen in de wijk.”Spelen op het plein
“We willen weer een semi-openbaar plein terug straks. Dat vinden we heel fijn, dat kinderen uit de wijk daar kunnen spelen. Met onder meer input van onze kinderraad is een pleinarchitecte nu bezig met een eerste ontwerp. Als je er écht een gaaf plein van wil maken, heb je natuurlijk wel middelen nodig naast het startbudget. Dus we gaan binnenkort aan de slag met crowdfunding: kijken of we het samen met de buurt voor elkaar kunnen krijgen. En misschien dat betrokken ouders ook kunnen helpen, met bijvoorbeeld het stratenmaken.”

Fantasie
“Het is belangrijk dat het plein uitdaagt om te spelen en dat je daar met veel eigen fantasie kan spelen. Net zoals nu met die stapel banden: dat is natuurlijk een raar ding, maar dat is voor kinderen heerlijk! De ene keer is het een huis, de andere keer een heuvel. Dat willen we eigenlijk weer creëren. Het moet iets worden met paden en groen, zodat je in de bosjes kan struinen. Of kan tennissen. Een natuurspeeltuin met zand klinkt natuurlijk heel mooi, maar is niet praktisch door het vele zand. Dat is nog een zoektocht.” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2021 no. 1, Januari

Protest tegen herinrichting Weerdsingel
lees artikel

Makers
lees artikel

Nieuwe school, nieuw plein
lees artikel

Puzzel en win!
lees artikel

Weinig te besteden...en dan?
lees artikel

Votulast in WO II
lees artikel

Verwonderen tijdens het wandelen
lees artikel

Estafette
lees artikel