Votulastkrant logo

Rubriek: Pleisterplaats

Wat zijn de gezellige hangplekken in onze wijk? Welke bekende en minder bekende pleinen, plaatsjes, bankjes en verzamelpunten zijn er eigenlijk, wie komen daar graag en wat is er te beleven? Dit keer: de steiger bij de Weerdsluis.

Op zomerse dagen is dit een van de populairste pleisterplaatsen in Utrecht. Vanaf de houten vlonder heb je uitzicht op de Dom en de monumentale Weerdsluis. Een perfecte plek om te picknicken en - voor wie durft - af en toe het water in te plonzen. Dagelijks worden bootjes en gigantische jachten aangelegd en schippers wachten geduldig tot ze door de sluis verder mogen.

Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd mocht afgelopen zomer het terras uitbreiden op deze plek. Met biertafels, planten en parasols werd een deel van de steiger nóg gezelliger gemaakt.

Coffee to go
Op herfstachtige dagen ligt deze hangplek er ietwat verlaten bij. Er zitten enkele tweetallen met koffie in een kartonnen beker, hun benen bungelend boven het water. “Nu we veel thuis moeten werken, mis je de sociale contacten en koffiepauzes met collega’s. We spreken daarom regelmatig af om even met een coffee to go bij te kletsen op deze plek,” vertelt Irene. Samen met vriendin Chantal is ze er in deze tijden toch ‘even uit’ tijdens thuiswerkdagen. “En koffie halen is ook iets lekkerder dan thuis,” voegt Chantal toe.

Sinterklaasintocht
Zon, regen, hagel of wind, het weer houdt de meeste mensen niet tegen op die ene dag halverwege november. Sinterklaas en zijn Pieten zetten hier dan voet aan wal tijdens een feestelijke intocht. Jaarlijks verzamelt jong en oud zich rondom de steiger om de Sint te verwelkomen. Velen hoopten dat het dit jaar net zo zou gaan, maar in 2020 wordt de Pakjesboot niet op deze plek aangelegd.

De organisatie heeft eind september besloten de Sinterklaasintocht van dit jaar niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de aangescherpte maatregelen kan er geen groots welkom voor de Sint georganiseerd worden. Op de website van Intocht Utrecht laat de organisatie weten dat ze met betrokken partijen geprobeerd hebben een alternatief programma op te stellen, maar ook een aangepaste intocht achten zij niet meer verantwoord. De organisatie hoopt er volgend jaar een extra groot feest an te maken.

Maar jongens, heb je ‘t al vernomen? Sinterklaas is toch veilig in Utrecht aangekomen. De redactie van de Votulastkrant sprak de Sint en hij belooft ook dit jaar een cadeau te bezorgen bij ieder kind. MB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 6, November

Adverteren in de Votulastkrant
lees artikel

Erop of eronder voor de horeca
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Veertig jaar zorgen voor de buurt
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Het verdwenen beeld
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Een verdwaalde pauw en een oude koe
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel