Votulastkrant logo

Rubriek: Verzameld werk

Kopjes, vaasjes, beeldjes, speelgoedautootjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het verzamelen. Ook in onze wijk wordt heel wat bij elkaar verzameld. Wij nemen dit jaar een kijkje bij deze verzamelaars.

Op de bank in zijn slaapkamer schitteren de ‘GX-kaartjes’ me tegemoet. Een Pikachu-knuffel, Pokémon-ballen, verzamelboeken met Pokémonkaartjes, glimmende munten en een heus handboek voor de Pokémonkaart-verzamelaar. Christopher Flanagan (8) heeft het allemaal.

Begin
Trots zit hij met zijn ietwat krappe Pokemon-shirt onder een poster met heel veel verschillende Pokémon. “Ik zag kinderen op school met de kaarten lopen en toen wilde ik dat ook,” vertelt Christopher. “Het begon met 1 pakje kaarten die mijn moeder voor me kocht. Daarna verzamelde ik langzaam meer en kocht ik kaartjes van mijn zakgeld. Toen mijn neef hoorde dat ik ze spaarde, vroeg hij zijn vrienden die er niks meer mee deden om ze aan mij te geven. Ineens had ik er 250 bij!” glundert de jonge verzamelaar. “En van mijn vader krijg ik ‘GX-en’ als ik klusjes doe.”

Christopher Flanagan. Foto: Wendeline van den Nagel
Christopher Flanagan. Foto: Wendeline van den Nagel


Elke dag
“Ik ben er bijna elke dag mee bezig. Ik kijk naar de plaatjes en ruil af en toe met mijn vrienden. De munten ruil ik niet, die vind ik te mooi. Er is ook een spel, maar dat kan ik nog niet. Wist je dat als je de Pikachuknuffel op zijn buik drukt, hij ‘Pika, Pikachu’ zegt en er lampjes aangaan in zijn wangen?” Christopher doet het voor. “Grappig toch?”

Zeldzaam
“Mijn meest speciale kaart is een gouden van Sogellio. Die is heel zeldzaam. En mijn ‘rainbow tag teamkaart’ van Greninja en Zoroark. Op een ‘tag team’ staan twee Pokémon,” legt Christopher uit. “En ik heb een grote kaart van Sandslash voor mijn verjaardag gekregen. Daar ben ik ook heel blij mee.”

Op de vraag wat hij nog graag zou willen toevoegen aan zijn collectie komt een verrassend antwoord: “Ik hoop dat er in de toekomst Pokémon-lego komt!” LL

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 5, September

Een fietsbrug over de Weerdsluis?
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Het badhuis wordt weer van de buurt
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Een mini-bos in tuin en buurt
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Van vermiste katten tot flauwe grappen
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel