Votulastkrant logo

25 jaar gezelligheid

Raar om Adrian Cuddy niet de hand te kunnen schudden en van harte geluk te wensen met het 25-jarige bestaan van zijn bedrijf. Er mogen op deze zater-dagavond wel weer klanten naar binnen, maar men moet wel afstand houden. “Tweeëntwintig mensen kunnen er nu binnen.” Die anderhalve meter afstand voelt vreemd voor een pub waar het vooral knus en gezellig moet zijn.

In 1981 kwam de familie Cuddy naar Nederland. Ze woonden toen in Zuilen. In 1995 kochten ze Herberg de Molen met de woning erboven, waar moeder Ann nu nog steeds woont. De herberg werd een Ierse Pub. O’ Leary is de meisjesnaam van moeder: “O’ Leary klinkt beter dan Cuddy,” vertelt Adrian, “daar werden op de basisschool nog wel eens andere namen van gemaakt.”

Lekker ouwehoeren
“Toen mijn moeder ermee stopte dachten de stamgasten dat ik discobollen op zou gaan hangen. Maar dat wil ik helemaal niet, ik wil dat mensen gewoon lekker kunnen ouwehoeren.” Dat werkt: hij heeft zijn vrouw 21 jaar geleden leren kennen in de pub. “Nee, ze werkt hier niet, haha, misschien zijn we daarom nog samen.”

Adrian Cuddy. Foto: Jan van Hassel
Adrian Cuddy. Foto: Jan van Hassel


Veel veranderd is er dus niet de afgelopen 25 jaar. “We hebben wel eens nagedacht over nieuwe tafeltjes. Maar toen hebben we de oude geschuurd en gelakt, en die staan er nu nog steeds.” De menukaart is in al die jaren ook weinig aangepast: “Alleen Irish stew hebben we niet meer. Dat werd weinig besteld. Maar je weet nooit wat de gasten willen, de ene week is het alleen maar zalm en de volgende week weer niet...”

Corona
Tijdens de coronaperiode is de houten vloer geschuurd en heeft de bar weer een nieuwe groene verflaag gekregen. Daarna zijn ze take-away maaltijden gaan aanbieden. “Dan merk je een grote gunfactor. Vaste klanten komen eten halen en een praatje maken.” Veel reclame heeft hij niet gemaakt: “Ik heb een poster op het raam geplakt en op Instagram gezet dat we weer open zijn.”

Jubileumbier
Speciaal voor het jubileum is een bier ontwikkeld door de brouwers van ‘House of Pint’ aan de Wittenvrouwenkade: een ‘Irish red’. Adrian heeft voorgeproefd emocht aangeven wat hij voor smaak wilde. “Het is een stevig bier, 6% met een zuurtje. Ik vind ‘m heel goed gelukt.” De flesjes ‘Muileann’ (Gaelic voor molen) zijn al uitverkocht, maar het jubileumbier is nog wel op tap, dus iedereen is van harte uitgenodigd om het glas te komen heffen op het 25-jarig bestaan! MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 4, Juli

Ervaringen van de nieuwe wijkagent
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Naar de brugklas! (met een steuntje in de rug)
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Leven in tijden van corona
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

25 jaar gezelligheid
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel