Votulastkrant logo

Rubriek: Woorden in de wijk

Onze wijk schijnt een bron van inspiratie te zijn, want er wordt heel wat afgeschreven in Votulast. Romans, gedichten, kinderboeken en meer...Wij zoeken dit jaar de schrijvers van onze wijk op.

‘Wat maakt je nou echt gelukkig?’ Die vraag hield Wouter Smeulders al langer bezig. Opgegroeid in Noord-Brabant, woont hij sinds 2018 in de Vogelenbuurt. Daarvoor verbleef hij langere tijd voor zijn werk in het buitenland. “En als je in een vreemde omgeving bent, komt je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling,” vertelt hij. Zo is hij in zijn zoek-tocht naar geluk begonnen met aantekeningen maken. “Ik verzamelde de ideeën van experts. Ik ben goed in iets wat complex is te reduceren tot de belangrijkste inzichten.”

Wouter Smeulders. Foto: Wendeline van den Nagel
Wouter Smeulders. Foto: Wendeline van den Nagel


Geluk is een keuze
Zo kwam zijn eerste boek ‘Happiness is a choice’ tot stand, vertelt hij. Het was meteen een online succes: ruim 2500 downloads over de hele wereld en de nummer 1 in Nederland van de gratis e-books. Zijn tweede boek ‘Why the f*ck would I meditate?’ over de wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie, kwam bewuster tot stand. Hij miste een handboek voor mensen die er, zoals hijzelf tot voor kort, sceptisch tegenover staan.

Inspiratiecafé
Wouter benadrukt dat zijn boeken kort, bondig en vooral praktisch zijn, en hij hoopt er zoveel mogelijk mensen mee te inspireren. Geld eraan verdienen hoeft hij niet, daarom heeft hij een website gemaakt waarop naast informatie en blogs, ook zijn boeken gratis te downloaden zijn: www.inspiration-pub.com.

Buitenland
Het schrijven loopt voor hem parallel met zijn buitenlandervaring. In Tilburg behaalde hij zijn Master in Finance, werkte voor een grote bierbrouwer in Praag, en daarna woonde hij vier jaar in Londen, waar hij werkte in de marketing. Nu werkt hij voor datzelfde bedrijf vanuit Nederland.

Gratis coaching sessies
Zijn recentste boek ‘Life design 101’ schreef hij in de Vogelenbuurt. Het doel daarvan is om de zogenoemde ‘millennials’ te helpen bij het structureren van hun leven. Door middel van vragen en oefeningen in het boek leer je meer over jezelf en kun je de juiste doelen bepalen. Omdat hij merkt dat een praktische begeleiding daarbij helpend kan zijn, wil hij life-coaching-sessies aanbieden voor mensen in de wijk. In eerste instantie gratis, om erachter te komen of hij er uiteindelijk zijn pro-fessie van wil maken. “Vooralsnog is het een pure hobby,” lacht hij. JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 4, Juli

Ervaringen van de nieuwe wijkagent
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Naar de brugklas! (met een steuntje in de rug)
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Leven in tijden van corona
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

25 jaar gezelligheid
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel