Votulastkrant logo

Rubriek: Pleisterplaats

Wat zijn de gezellige hangplekken in onze wijk? Welke bekende en minder bekende pleinen, plaatsjes, bankjes en verzamelpunten zijn er eigenlijk, wie komen daar graag en wat is er te beleven? Dit keer: het bankje voor de Vershoek op het Willem van Noortplein.

Het weer was de afgelopen maanden niet erg uitnodigend. Maar ze zitten er wel, begin maart, in de regen op het houten bankje voor de Vershoek. Het is half zeven ’s avonds en al donker.

Noa en Isabel zoeken op de route van hun dansles naar huis altijd een plek om even te zitten. Ze dansen sinds hun kleutertijd samen bij Touchée maar zitten niet bij elkaar op school, dus moet er elke week na de dansles bijgekletst worden: “We zitten hier elke maandag.”

Bijkletsplekken
Eerder gingen ze ook wel eens bij Johnny’s Burgers zitten, maar die is weg. Ook het bankje in het park aan de overkant is een favoriete pleisterplek van de dames. “En we zitten ook wel in het parkje achter de bieb, maar daar is het nu erg donker.”

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Nu hebben ze een flesje sinaasappelsap gekocht en zitten vlak naast elkaar op het houten bankje. De warme lucht uit het ventilatierooster droogt het bankje op de plek in het midden net een beetje op. “Het is wel gezellig hier,” vinden de meiden. “Er komen allemaal mensen langs.”

Andere tijden
Voorheen zat Foto Romp op deze plek op de hoek van het Willem van Noortplein en de Van Humboldtstraat. Toen die zaak daar in 1983 kwam, had hij nog het postkantoor en een kaasboer als buren. In 2000 vertrok de kaasboer en breidde de fotozaak uit naar het hoekpand. Het postkantoor werd in 2006 Albert Heijn. In 2012 verhuisde de fotozaak naar winkelcentrum de Gaard en in augustus van dat jaar kwam de Vershoek in het pand.

Bankjes
De houten bankjes werden al vrij snel na de opening van de winkel geplaatst, vertelt eigenaar Ashain El Hadaoui. “De ramen waren bestickerd, maar mensen zetten hun fiets ertegenaan waardoor de stickers beschadigden. Toen heb ik vier bankjes op maat laten maken.”

En het werkt goed: “Er zitten regelmatig mensen, ook ouderen die even uitrusten tijdens het boodschappen doen.” En nu dus de dansdames. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 2, Maart

Auto delen: meer ruimte en schone lucht
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Een klap of plezier van de Molen?
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Toneel achter de tralies
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Binnenkort ziet iedereen ze vliegen
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel