Votulastkrant logo

Rubriek: Woorden in de wijk

Onze wijk schijnt een bron van inspiratie te zijn, want er wordt heel wat afgeschreven in Votulast. Romans, gedichten, kinderboeken en meer...Wij zoeken dit jaar de schrijvers van onze wijk op.

Carola Epping is afkomstig uit Soest en is op haar 20e naar Utrecht verhuisd. Sinds 1993 woont zij in de Vogelenbuurt. Als we binnen worden gelaten, maken we al meteen kennis met haar huisgenoot, kat Pip, die gedurende het hele interview haar aanwezigheid kenbaar maakt door onophoudelijk om ons heen te kronkelen.

Dagdromer
In het dagelijks leven is Carola financieel adviseur en daarnaast verzorgt ze de administratie voor Stichting Les Ateliers, die het bedrijfsverzamelgebouw ‘De Voorziening’ bij het Griftpark verhuurt aan mensen met creatieve beroepen.

Hoe is zij tot het schrijven gekomen? “Ik ben altijd al een dagdromer geweest,” verklaart ze. “De verhalen komen als vanzelf naar me toe en dan schrijf ik ze op.” Op aanraden van een collega is ze een jeugdboek gaan schrijven, want: “De verhalen die ik schrijf, komen eruit als kinderverhalen.”

Dat resulteerde in het boek ‘De trol, de dokter en de vissen’. Het gaat over een heel gewoon meisje, Sanne, dat dankzij haar levendige fantasie in vreemde situaties belandt. Zo is er de onderwaterwereld waar pratende vissen haar dwingen om in de school te blijven zwemmen. Of de trol die de meest vieze maaltijd ooit bereidt.

Het boek is vorig jaar mei al uitgekomen, maar jammer genoeg brak Carola haar heup en was net volop aan het revalideren, zodat de boekpresentatie niet door kon gaan. Maar het is via alle boekhandels te bestellen en via de website van uitgeverij Boekscout.

Carole Epping. Foto: Raymond Dekker
Carole Epping. Foto: Raymond Dekker


Carola weet nog niet of er een vervolg komt. “In eerste instantie was het een eenmalige actie, want mijn werk als financieel adviseur neemt mijn tijd grotendeels in beslag."

Rust
In hoeverre heeft ze voor het boek inspiratie opgedaan in de wijk? “Nou, eigenlijk niet. Maar tijdens het schrijven heeft de rust hier me erg geholpen om in de juiste flow te komen. Het is net alsof je midden op het platteland woont, soms hoor je buiten helemaal niets. Ik woon hier prachtig en als ik honderd ben, zit ik hier misschien nog,” aldus Carola. JH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 2, Maart

Auto delen: meer ruimte en schone lucht
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Een klap of plezier van de Molen?
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Toneel achter de tralies
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Binnenkort ziet iedereen ze vliegen
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel