Votulastkrant logo

Goede voornemens

Hoe zit het met de goede voornemens van Votulast-bewoners? Op de facebookpagina van de Votulastkrant stond een kleine ‘poll’. De uitslag? Het grootste deel, 80%, geeft aan niet aan voornemens te doen.

Maar toch: een heel nieuw jaar, een goed moment om weer even stil te staan bij wat je belangrijk vindt, om plannen te maken en die tot uitvoer te brengen. Gezond eten is natuurlijk altijd een goed voornemen, vandaar dat we wat mensen aanspreken die net boodschappen hebben gedaan.

De van oorsprong Ierse Patrick wil graag gezond blijven en een beetje afvallen. “En meer bewegen, want met die donkere dagen kom ik nauwelijks buiten.” Aan zijn boodschappen zijn de voornemens af te zien: een flinke zak wortels en een bak kiwi’s.

Patrick. Foto: Jan van Hassel
Patrick. Foto: Jan van Hassel


Slapen
“Willem heeft als voornemen beter te gaan slapen,” grapt moeder Miriam over haar zoontje in de kinderwagen. Zelf heeft ze geen specifieke voornemens. Ze gaan snel naar huis, zodat Willem zijn voornemen meteen in praktijk kan gaan brengen bij zijn middagslaapje.

Ince blijft het komend jaar gewoon lekker genieten van zijn pensioen. Zijn vrouw loopt alvast door. “We zijn dit jaar 55 jaar getrouwd,” vertrouwt hij ons toe. In 1969 kwam hij naar Nederland en woont al 47 jaar in de Vogelenbuurt.

Flauwekul
Niet iedereen is van de voornemens met het nieuwe jaar. “Daar doe ik niet aan,” zegt Simone terwijl ze haar boodschappen in fietstassen pakt. “Ik heb daar helemaal niets mee.”

“Allemaal flauwekul,” zegt ook Alfred van de winkel op de hoek. “Het gaat prima en ik hoop gezond te blijven.” Dat vindt Thomas ook: “Die jaarwisseling, het is maar een getalletje, je hebt 365 dagen per jaar om goede voornemens te maken.”

Thomas. Foto: Jan van Hassel
Thomas. Foto: Jan van Hassel


Roland heeft zich wel voorgenomen minder bier te drinken, maar start daar de tweede week van januari pas mee.

Just be happy
“Ik heb al minder gerookt,” vertelt Louie trots. Maar hij wil helemaal stoppen. En hij wil meer gaan werken. Dat wil begeleidster Jennifer ook: meer werken en ook weer naar school, een HBO-opleiding Sociaal Werk gaan doen. Samen hebben ze boodschappen gedaan omdat er vanavond gekookt moet worden voor de groep.

Louie en Jennifer. Foto: Jan van Hassel
Louie en Jennifer. Foto: Jan van Hassel


In eerste instantie zegt Janny dat ze geen voornemens heeft, maar bedenkt zich later dat ze wel van plan is meer in actie te komen. Ze wil meer politiek betrokken raken omdat ze bijvoorbeeld de pensioenen veel te laag vindt. “Ik heb al een petitie getekend.”

Davide heeft geen voornemens maar wel een advies voor het nieuwe jaar: “Just be happy.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2020 no. 1, Januari

Onvrede bij buren van Nieuw Buurland
lees artikel

Woorden in de wijk
lees artikel

Goede voornemens
lees artikel

Verzameld werk
lees artikel

Licht en liefde in de Kraanstraat
lees artikel

Vroeger & vandaag
lees artikel

Pleisterplaats
lees artikel