Votulastkrant logo

Rubriek: Streetstyle Votulast

Utrecht wordt steeds meer een wereldstad, en dat zie je op straat. Regelmatig kom je iemand tegen die werk heeft gemaakt van zijn of haar uiterlijk. Een prachtig op elkaar afgestemde outfit of een zwierige jas met vrolijke flaphoed. Zouden er in Votulast ook van deze paradijsvogels wonen? Wij zoeken ze op!

Twee mannen in nogal opvallende pakken in de Van Swindenstraat, bij de ingang van Griftsteede. Rogier en Jaap lopen er niet altijd zo bij: “We zijn op weg naar de generale repetitie van ons koor.” De zanggroep, met de naam ‘Leeuwenhart’, repeteert elke woensdag in de hal van Griftsteede. De kleding is eigenlijk geen streetstyle dus, maar podiumstijl.

Superman en hartjes
“Normaliter zijn het meer de vrouwen die opvallende kleding aanhebben; het vorige concert hadden die bijvoorbeeld allemaal een bloemetjesjurk aan. Deze keer heeft de kledingcommissie bedacht dat de mannen in de spotlights mogen met deze pakken,” vertelt Jaap.

Rogier draagt een pak met Supermanlogo’s. Hij is ook de voorzitter van het koor. Toeval? “Haha, nou je het zegt…maar ik heb dit pak toebedeeld gekregen.” Jaap heeft zijn hartjespak ook niet zelf uitgezocht. “Misschien heb ik deze gekregen omdat ik net getrouwd ben.” Al pratend komen de mannen erachter dat ze er allebei niet waren op de repetitie dat de mogelijke motieven werden verdeeld.

Rogier (l) en Jaap (r)
Rogier (l) en Jaap (r)


Festival
De première van deze nieuwe koorkleding zal plaatsvinden op het festival van de ‘Bond voor A capella en Lichte muziek’, het BALK TOPfestival, dat begin november in de Rotterdamse Doelen wordt gehouden. “De top van Nederlandse koren die lichte muziek zingt, komt daar bij elkaar, dus we willen graag goed voor de dag komen.” Behalve mooi zingen is ook de podiumpresentatie belangrijk: “We gaan het publiek ‘pakken’” grapt Rogier.

Ook zo'n pak?
Lijkt het je ook leuk in zo’n pak op te treden? Er is bij het koor nog plek voor meer mannen! Leeuwenhart zingt Nederlandstalige close harmony: pop, jazz en kleinkunst in vijfstemmige arrangementen. Dat kunnen oorspronkelijk Nederlandse liedjes zijn, maar ook vertalingen van anderstalige liedjes.

Levende kerststal
Leeuwenhart zal ook tijdens de kerst optreden: traditioneel wordt er gezongen tijdens de levende kerststal op Griftsteede. Maar dat is dan weer in kerstoutfit. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 6, November

Nieuw aanspreekpunt in de wijk: wijkadviseurs
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Meer groen, kunst en licht
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Oma’s soep: Het recept tegen eenzaamheid
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Hoe verder met de tipi?
lees artikel

Koffie met...
lees artikel