Votulastkrant logo

Bijzonder burenfeestje

Al veertien jaar wordt op het Willem van Noortplein na de zomervakantie een bijzonder feestje gevierd. Op initiatief van buurtbewoners wordt een traditie hoog gehouden met een dag van ontmoeting, creativiteit en spelen.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Het feestje kenmerkt zich door kleinschaligheid. Iedereen die iets wil laten zien of horen is welkom om zich aan te melden bij de organisatie. Voor een klein bedrag kan je een plekje reserveren om je waar aan de man te brengen. De opbrengst gaat naar een goed doel, de acts en het Lustrum in 2020.

Gezellig
Fieke Kersten regelt de markt met veel plezier. Iedereen mag zich bij haar aanmelden, alleen commerciële activiteiten worden geweerd. “Ach, en als er dan toch wat geld nodig is voor de uitvoering van een leuk idee bedenken we daar wat op, met giften bijvoorbeeld. Zo kan een gezellig idee, zoals hopelijk dit jaar een poffertjesbakker, toch doorgaan,” aldus Fieke.

Contact
Contact met elkaar is het belangrijkste doel van het feestje. Buurtbewoners praten elkaar bij en er vindt ook ruilhandel plaats. Soms blijken er echte kunstenaars boven water te komen op het marktje: enige tijd geleden stond er een buurvrouw met prachtige zelfgemaakte hoeden en jaarlijks staan er twee vriendinnen die zelfgemaakte kinderkleding verkopen.

Naast de kleedjesmarkt zijn er ook de hele dag spelletjes te doen. Olivier, buurtbewoner en Pabostudent, richt zich in zijn studie op bewegend leren, en gaat op het plein allerlei korte spellen aanbieden. Hij zit al vol ideeën en zal de hele dag iedereen die mee wil doen in beweging brengen.

Muziek
De muziekoptredens maken het feestje compleet, en leveren soms bijzondere ervaringen op. De zgn. ukelelemeisjes Bisou en Linde maakten vorig jaar veel indruk, en zullen zeker weer gevraagd worden door Fieke. Er blijkt elk jaar opnieuw veel muziek in de wijk te zitten. Iedereen mag zich laten horen, mits onversterkt: een echt open podium.

Opgeruimd
Aan het eind van de dag haalt Stichting de Waarde de spullen op die mensen niet meer mee terug naar huis willen nemen. De ervaring is dat het plein goed opgeruimd wordt achtergelaten. Dat komt ook door de vele vrijwilligers die door middel van pamfletjes door de hele wijk worden opgeroepen om mee te doen. Het is een dag van plezier en ontmoeting, voor en door de buurtbewoners.

Wie animo heeft om te helpen, met organiseren of op de dag zelf en zelfs al voor het Lustrum volgend jaar, kan zich aanmelden bij Fieke (06-44594951) of Frans (06-44416991). Dit jaar is de datum zaterdag 7 september! NvD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 4, Juli

Sloop en bouw in Staatsliedenbuurt
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Bijzonder burenfeestje
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Samen in de tipi
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Penningmeester en redacteur gezocht!
lees artikel

Koffie met...
lees artikel