Votulastkrant logo

Rubriek: Streetstyle Votulast

Utrecht wordt steeds meer een wereldstad, en dat zie je op straat. Regelmatig kom je iemand tegen die werk heeft gemaakt van zijn of haar uiterlijk. Een prachtig op elkaar afgestemde outfit of een zwierige jas met vrolijke flaphoed. Zouden er in Votulast ook van deze paradijsvogels wonen? Wij zoeken ze op!

Op Texel, waar Christine opgroeide, stond ze al eens als skater in de krant met haar tegenpool Ricardo. Dat was een keurige jongen die zijn bloesjes streek. De vraag was: “Wat draag je als je gaat stappen?”

In tegenstelling tot wat de Texelse journalist dacht waren dat vooral praktische overwegingen: de kleding die hoognodig gewassen moest worden kon wel aan bij het stappen. Zo gaat dat eigenlijk nog steeds. Aan de opvallend kleurrijke haardracht en kleding van Christine ligt geen weloverwogen stijlkeus ten grondslag.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


“Ik ben duidelijk een blauw/groen mens,” zegt ze over haar fraaie pauwblauwe haardos, die goed matcht met de inhoud van haar kledingkast. Ooit had ze rood of roze haar, en toen was het lastiger om daar een outfit bij te vinden.

Ook over haar piercings en tatoeages dacht ze niet diep na. “Ik vind iets gewoon heel erg tof, en dan laat ik het zetten!” Zo kwam ze ook aan haar sleeve, een kleurige tattoo van dieren en tropische planten die haar arm van pols tot schouder siert.

Schrijven
In haar carrière wordt ze niet belemmerd door haar uiterlijke verschijning. Ze studeerde aan de HKU en begon haar eigen bedrijf als schrijver: ‘In Breedste Zin’. Schrijven deed ze van kinds af aan. Zo schreef ze ongezouten kritiek aan Meneer Kaktus en kreeg complimenten voor haar schrijfstijl maar geen reactie op de inhoud. “Ik was altijd al zo iemand die schrijfwedstrijden won.”

Groen haar
De meeste opdrachtgevers vinden dat haar uiterlijk prima past bij haar creatieve beroep. Zo schrijft ze columns voor de Universiteit, maakt ze webteksten en geeft ze workshops. Ooit was er een leraar die schrok van haar felgroene haar. Uiteindelijk besloot hij dat knalgroen haar toch eigenlijk best paste bij zijn vak: scheikunde! WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 4, Juli

Sloop en bouw in Staatsliedenbuurt
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Bijzonder burenfeestje
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Samen in de tipi
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Penningmeester en redacteur gezocht!
lees artikel

Koffie met...
lees artikel