Votulastkrant logo

Rubriek: Koffie met...

Onze wijk heeft veel vrijwilligers en veel leuke cafés. Dus we besloten om dit jaar elke editie met een bijzondere vrijwilliger in één van deze gezellige cafés koffie te gaan drinken.

Ad Buijing. Foto: Karin Vlugter
Ad Buijing. Foto: Karin Vlugter


Met maar liefst negen vrijwilligerstaken spant Ad Buijing wel de kroon: de supervrijwilliger uit de wijk! "lk heb een tweede leven gekregen, daarom doe ik zoveel vrijwilligerswerk," zegt Ad met een grote lach. In 2002 werd Ad, toen bedrijfsmaatschappelijk werker, hartpatiënt. Een verwaarloosde verkoudheid werd hem bijna fataal. "Ik was altijd heel trots dat ik nooit ziek was, maar de realiteit was dat ik maar door ging. lk heb geluk gehad dat ik voor een donorhart in aanmerking kwam.”

De Koekoek
lk spreek met Ad af bij Café Willem, op de hoek aan het Willem van Noortplein. Hij komt net van de Koekoekschool waar hij o.a. overblijfmeester is. Ad is al twaalf jaar als vrijwilliger betrokken op deze basisschool waar zijn dochter vroeger ook naar school ging. Maar liefst drie keer per week is hij in de middag daar te vinden. Naast 'gewoon' overblijfmeester, geeft hij ook workshops buiten in de tuin. "De kinderen kunnen zich inschrijven voor verschillende projecten, tien kinderen per keer, dus vol is vol."

Actief
Tijdens de verkiezingen kun je Ad ook op de Koekoekschool vinden, dan telt hij vrijwillig de stemmen. En ook rondom de school is hij actief, zo zit Ad in de pleinorganisatie van de klapstoelconcerten op het Koekoeksplein. Buiten de wijk en stad doet hij nog meer; van bestuursfuncties bij de scouting en Patiëntenvereniging tot lid van Vrienden van UMC, en hij is beheerder van een scoutingpand. "lk doe meer dan toen ik werkte," aldus Ad.

Met suiker
Voor zijn hart mag Ad een hoop niet meer: geen zout, rood vlees, schimmelkaas en rauwe vis en vlees. “Groente moet ik goed was­sen. Er zijn strenge regels waar ik mij aan moet houden.” Maar koffie moet met suiker volgens Ad. "lk ben het altijd gewend, en ik lust het echt niet zonder. lk neem altijd cappuccino, behalve op school, daar hebben ze gewone koffie. Meestal zet ik het zelf," lacht Ad.

In de tuin en natuur bezig zijn vindt Ad het leukst, maar koken doet hij ook graag. "lk kan het ook goed hoor en doe het elke dag.”

lk laat Ad achter op het terras met fotograaf Karin en een tweede verse cappuccino (met suiker) voordat hij voor vrouw en dochter gaat koken, overigens ook vrijwillig! HH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 3, Mei

De soap rond onze molen draait door
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Van tunnel naar toekomst
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Eerste hulp aan hond of kat
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Verbetering plein draaiweg
lees artikel

Koffie met...
lees artikel