Votulastkrant logo

Rubriek: Bij ons in de...

Goeman Borgesiuslaan
Doorgaande wegen, kleine straatjes, kades, steegjes, hofjes; Votulast heeft het allemaal. Hoe is het om daar te wonen? Wij gaan het vragen!

De eerste helft van de straat bestaat uit flats, gebouwd begin jaren '50. Op de andere helft staan spiksplinter­nieuwe huizen. Hoe het is om daar te wonen weten de toekomstige bewoners nog niet precies.

Sleutel
Vandaag was de oplevering van een aantal panden aan de Goeman Bor­gesiuslaan: met de aannemer zijn de bewoners door hun huis gegaan. "lk heb net de sleutel gekregen. We heb­ben verder nog niks, geen badkamer, geen keuken, geen wc ... dus het duurt nog wel even voordat we hier echt gaan wonen," vertelt buurvrouw Suzan. Bij de buren waren cam­pingstoelen opengeklapt en ligt een picknickkleed op het kale beton.

Buren contact
Goed contact met de buren hebben ze al langer dan vandaag, veel langer zelfs. Over dit huizenblok is al flink vergaderd: vier jaar lang werd er elke drie weken overlegd in Buurtcentrum de Leeuw. Het project is namelijk gebouwd in particulier collectief opdrachtgeverschap: twintig huis­houdens hebben zelf een architect, procesbegeleiders en een aannemer in de arm genomen. De huizen zijn allemaal anders, in breedte en inde­ling. Ook de gevels verschillen in het soort baksteen en kleur.

Straatgevoel
We staan vlak voor het raam, nu nog op het zand; de voortuin en de stoep moeten nog worden aangelegd. Om ons te kunnen verstaan doet de vriend van Suzan even het raam open: "Je hoort echt niks van de straat, het is triple glas!"

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


En hoe zit het met het straatgevoel? Suzan en haar op-papier-al-vier-jaar buurvrouw leggen uit dat de bewoners afgelopen jaren voornamelijk allerlei 'huizendingen' met hebben elkaar besproken, maar niet over hoe je met elkaar omgaat als buren. "Wij zitten wel in de werkgroep communicatie, en dat is meestal ook de feestcommissie, dus we zullen te zijner tijd wel iets doen. Maar eerst zijn we allemaal nog druk met het afbouwen en inrichten."

De verwachting is dat in de zomer de meeste huizen echt bewoond gaan worden. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 3, Mei

De soap rond onze molen draait door
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Van tunnel naar toekomst
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Eerste hulp aan hond of kat
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Verbetering plein draaiweg
lees artikel

Koffie met...
lees artikel