Votulastkrant logo

Gluren bij de buren

Zondag 10 februari vond de elfde editie van het gratis huiskamerfestival Gluren bij de Buren plaats. Ook in Votulast werd volop opgetreden. Gastvrije buurtbewoners stellen op deze dag hun woonkamer beschikbaar om de lokale podiumkunst een boost
te geven.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Samen met mijn zoon van bijna zeven bezoek ik een drietal optredens. We startten met theatergroep Spijs. Twee jonge meiden met wit T-shirt en roze zonnebril hebben zich in de flatwoning aan de Adriaen Beyerkade opgesteld. Het is krapjes met zo’n twintig man, maar de sfeer zit er direct goed in. Net voordat ze beginnen word ik gewaarschuwd dat de uitvoering niet echt voor kinderen is. Dit wordt direct duidelijk bij het openingsnummer dat de zin ‘Wie de fuck ben jij’ zo’n vijftig keer herhaalt. Oeps.

Een humoristisch stuk met vlijmscherpe randjes over de zin van het bestaan volgt. Een scene met twee dorpsmeisjes die de twee jongens uit het dorp onderling verdelen is hilarisch. De opsomming van één van de It-girls over haar levensloop van 25 tot 45 jaar is treffend en deprimerend.

De volgende stop is bij de 2e Spechtstraat. In een mooie bovenwoning schudt de vermoedelijke huiseigenaar ons de hand. Twee zangeressen zitten op een gekanteld kratje met drie muzikanten om zich heen; twee met gitaar en één op een bescheiden drumtoestel. Samen vormen zij Marble Waves, waarbij ze in deze samenstelling pas sinds een paar maanden muziek maken.

De verlegen meiden zingen melancholische en indringende zelfgeschreven liedjes. Als ze het twintigkoppige publiek vragen mee te zingen, wordt de sfeer losser. De zangeressen glimlachen en zingen hun nummer dat binnenkort op cd uitkomt. Mijn zoon vindt naast de muziek ook de schaaltjes met chips en nootjes erg aansprekend.

Het derde optreden in de Ingenhouszstraat is van countryband Closing Time. Bijna veertig man, van heel jong tot flink op leeftijd, zit op de grond, banken en krukjes in de grote woonkamer. De huiseigenaar verwelkomt iedereen hartelijk. De band bestaat uit een leadzangeres, een pianist met gouden strikje, een gitarist en een drummer.

We worden direct uitgenodigd door de zangeres om een keuze te maken tussen Jean of Madonna. We kiezen massaal voor Madonna om vervolgens getrakteerd te worden op het liedje Lady Madonna. Origineel! Ze laat het publiek nog een aantal keer kiezen en we swingen mee met All About That Bass. Als toegift speelt de coverband een mooie eigen versie van Sweet Child O’ Mine waarna we vrolijk neuriënd naar huis gaan. LL

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 2, Maart

Wijk&Co wijkt voor DOCK
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Meer kunst, licht en groen in Lauwerecht
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Op de bank bij Bram en Trix
lees artikel

Gluren bij de buren
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel