Votulastkrant logo

Meer kunst, licht en groen in Lauwerecht

Roos Polman en Marith Hameter van Spoken Art Community, zijn bezig met een bijzonder (en omvangrijk) kunstproject in de wijk Lauwerecht. Roos: “Wij zijn samen met - maar ook vooral vanuit - het Ondernemersfonds in Lauwerecht gaan kijken hoe je deze buurt bekender en prettiger kan maken.”

Eerst organiseerden ze een rondleiding voor ondernemers uit Lauwerecht door een kunsthistoricus. Wat is er eigenlijk allemaal te zien in de buurt, en wat is de geschiedenis? “Daar zijn de ondernemers erg door geïnspireerd geraakt. Ze dachten: We zitten in onze kantoren, maar het is eigenlijk een supermooie buurt. Veel hofjes en een rijke historie als ambachtswijk: die identiteit zouden we veel meer naar buiten willen brengen.”

Wensen
In een creatieve sessie samen met de ondernemers kwamen een aantal wensen duidelijk naar boven: Meer groen toevoegen aan de wijk, meer verlichting, de wijk een positief gevoel geven, meer kleur in plaats van grijze stenen.

“Dit zijn precies zaken die ook buurtbewoners noemden als verbeterpunten. Op basis van die wensen hebben we vanuit Spoken Art Community de ondernemers een aantal voorstellen gedaan. Maar ze waren zó enthousiast, dat is besloten meerdere kunstprojecten uit te voeren, ondersteund vanuit het ondernemersfonds van dit gebied.”Lichtzinnen
Het eerste project dat inmiddels is uitgevoerd is een grote muurschildering op het Lauwerecht van Derk Wessels, door JanisdeMan op de muur gezet (OutsiderArt project). Verder wordt in april een grote zijmuur van de Van der Hoeven kliniek beschilderd door kunstenaar Munir de Vries. Voor het ontwerp werden door de kunstenaar verhalen opgehaald bij buurtbewoners die al heel lang in de wijk wonen. Verder zal er door de kunstenaars Nanna de Jong en Jamie Nee een betonnen container bij Hygge beschilderd gaan worden.

Dan zijn er nog twee grote lichtprojecten: Er worden vier lichtzinnen tussen verschillende gebouwen in Lauwerecht geplaatst. “Frederike Top maakt fantastische lichtkunst met een verhaal. Wat zijn typische zinnen voor Lauwerecht? Zinnen die het liefst een positief gevoel geven en mensen even wakker schudden. Het andere lichtproject is van het Uitvindersgilde: beamers die op vijf plekken aan lantaarnpalen bevestigd worden en die projecties laten zien op de grond.”

Meer groen
“Verder komt er nog een groene muur aan de Oudlaan, bekleed met planten, door Sempergreen. Én we zijn bezig met het vervangen van twee parkeerplaatsen door groen voor Café Du Nord.” Kortom: na het voorjaar barst Lauwerecht van kunst, licht en groen! FK

Reacties

Su***euk project! Heb het nu al aan een aantal mensen laten zien. Helaas bleek maandag dat de kunst op de Lauwerecht, bij de van der Hoevekliniek, niet te werken. Wel een lichtje, maar er gebeurde niets. Heel jammer.
door Monique van Daal op dinsdag 22 december 2020 om 21:24

The Beamer bij de van deer Hoevekliniek deed het gisteren niet. Hopelijk wordt deze spoedig weer gerepareerd/aangezet. Deze is zo fantastisch.
door Petra Megens op dinsdag 22 december 2020 om 10:14

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 2, Maart

Wijk&Co wijkt voor DOCK
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Meer kunst, licht en groen in Lauwerecht
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Op de bank bij Bram en Trix
lees artikel

Gluren bij de buren
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel