Votulastkrant logo

Rubriek: Streetstyle Votulast

Utrecht wordt steeds meer een wereldstad, en dat zie je op straat. Regelmatig kom je iemand tegen die werk heeft gemaakt van zijn of haar uiterlijk. Een prachtig op elkaar afgestemde outfit of een zwierige jas met vrolijke flaphoed. Zouden er in Votulast ook van deze paradijsvogels wonen? Wij zoeken ze op!

Bijna elke zaterdag gaan Sandra en Helena samen naar de lapjesmarkt. Moeder en dochter zijn dol op mooie stofjes: bij de favoriete kraam zoeken ze een mooie lap met fotoprint uit om zelf een jurk met bijvoorbeeld eenhoorns van te maken.

Op de lichte zolderkamer die is ingericht als naaiatelier en die volhangt met keurig gesorteerde stoffen, garen, band en andere fournituren, vertellen ze alles over hun gezamenlijke hobby: zelf kleding ontwerpen en naaien.

Foto: Wendeline van den Nagel
Foto: Wendeline van den Nagel


Zelf knuffels maken
Sandra leerde het kleding naaien van haar moeder toen ze een jaar of twaalf was, ging naar de modevakschool en is er sindsdien nooit meer mee opgehouden. Helena was vijf toen ze een boekje in handen kreeg over hoe je zelf knuffels kan maken. Sandra vond haar op zolder tussen de uitgeknipte patronen en lapjes stof, en zag dat het goed was….

Helena laat me enthousiast haar zelfgemaakte knuffels zien. Ook de bijbehorende tas met geheime vakjes wordt uitgebreid geshowd. Haar complete outfit naaide ze zelf; alleen haar sokken en ondergoed komen uit de winkel.

Eigen kledinglabel
Sandra’s eerstvolgende project wordt een sixties jurk van een stof met jukebox print. Dat patroon komt uit een boek, maar op het internet is ook genoeg te vinden, en vaak trekt Sandra het patroon van een kledingstuk dat haar bevalt gewoon over op papier. Het model past ze aan naar eigen idee: de mouwen wat wijder, de rok wat korter: het kan allemaal.

Helena koopt wel eens een rokje in de winkel, omdat het model haar bevalt. Het stofje kan altijd beter, dus het rokje wordt gewoon nog een paar keer nagemaakt in steeds een ander stofje: van harig turquoise tot Engelse drop print! Met hun computergestuurde naaimachine naaien ze hun eigen kledinglabels in alle zelfgemaakte ontwerpen en zo wordt hun eenvoudige zolder een echt modehuis! WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 2, Maart

Wijk&Co wijkt voor DOCK
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Meer kunst, licht en groen in Lauwerecht
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Op de bank bij Bram en Trix
lees artikel

Gluren bij de buren
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel