Votulastkrant logo

Rubriek: Koffie met...

Onze wijk heeft veel vrijwilligers én veel leuke cafés. Dus we besloten om dit jaar elke editie met een bijzondere vrijwilliger in één van deze gezellige cafés koffie te gaan drinken.

Gerrit Jan Roelvink mag het spits afbijten. Hij woont al sinds 1985 in de wijk en is nu zo’n vijf jaar coördinator bezorging van onze Votulastkrant. Eind jaren 80, begin jaren 90 begon hij samen met zijn vrouw en dochter als bezorger. “Ik weet niet meer hoe ik begonnen ben, volgens mij werd het me gevraagd,” vertelt Gerrit Jan. “In die tijd deed ik vaker dingen in de wijk.” Het kost hem weinig tijd, dus staat Gerrit Jan er altijd wel voor pen en zegt ‘Ja!’.

Bezorgers
“De kranten worden door de drukkerij bij Buurthuis De Leeuw bezorgd en de bezorgers halen het daar op,” vertelt Gerrit Jan enthousiast. Er zijn ongeveer dertig vrijwilligers voor de bezorging. Maar de wijk wordt groter en met de nieuwe huizen in Lauwerecht zullen er nog meer vrijwilligers bij moeten komen. Gerrit Jan lijkt zich er echter niet druk om te maken: “Ik heb geen enkele moeite om nieuwe bezorgers te vinden.” Zijn geheim? Misschien omdat het zo ingericht is dat het weinig werk is voor de bezorger. “Ik bel huis aan huis aan als er iets vrijkomt en vraag ‘Heb je toevallig zin om te bezorgen?’. Mijn ervaring is dat gemiddeld na vijf deuren iemand ‘Ja’ zegt.” Gerrit Jan vindt het zelf ook leuk om te doen, dus als er iemand uitvalt dan bezorgt hij als invaller.

Averechts
Gerrit Jan’s favoriete buurtcafé is Averechts, eigenlijk niet voor de koffie maar voor de muziek en de mensen. Het is een gezellige plek en bovendien dichtbij huis. Wat zeker ook een plus is, zijn de goede doelen. Bij Averechts werken namelijk alleen maar vrijwilligers achter de bar en in de keuken. De fooi wordt uit de winst verdubbeld en elke twee maanden weggegeven aan het goede doel van die periode. De medewerkers stemmen naar welk doel het gaat. Ooit overwoog Gerrit Jan om hier vrijwilligerswerk te doen, maar tot laat in de avond nog werken of op zondagmiddag zag hij toch niet zitten.Cappuccino
In de ochtend op kantoor start Gerrit Jan al met koffie, maar liefst twee kopjes. Vrijwel altijd cappuccino zonder suiker. In de middag na de lunch lust hij er ook nog wel één en eenmaal thuis in de avond gaat Gerrit Jan voor een surrogaat koffie. Vandaag is de keuze toch gevallen op een gewone cappuccino bij café Averechts. “Cafeïne doet me niets hoor, ik kan daar wel tegen,” aldus Gerrit Jan, terwijl hij nog een slokje neemt. HH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 1, Januari

Griftpark twintig jaar!
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Blij met straatkunst
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Fit om de hoek
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel

Zwemmen in de buurt
lees artikel