Votulastkrant logo

Zwemmen in de buurt

Vanaf 16 januari kan er met een groep buurtgenoten gezwommen worden in het zwembad van de Van der Hoeven Kliniek. Op woensdagavond kun je wekelijks in het diepe springen en zwemmend werken aan je conditie in het verwarmde water van het 25-meterbad. Lekker dichtbij én niet te vergeten: gezellig. In elke groep is plek voor maximaal twintig deelnemers.

Wijkbewoner Anja van der Aa kwam als lid van stadscoöperatie SAMEN030 in contact met Linda Daneel van de Van der Hoeven Kliniek, van wie ze hoorde over het zwembad. Na een informatieavond – om interesse voor het plan te peilen en wensen te inventariseren – wordt er nu echt gestart met zwemmen.

Verbinding met de buurt
Linda: “Tot een jaar of tien geleden stelden we het zwembad beschikbaar aan een zwemvereniging. Laatst zeiden we tegen elkaar dat het leuk zou zijn om dat nieuw leven in te blazen. Wij willen heel graag positief verbonden zijn met de buurt, daarom willen we daarnaast ook nog andere dingen gaan organiseren. Denk aan bijvoorbeeld een lezing of les die we hier kunnen geven.

Andersom zouden we het ook leuk vinden als er bewoners zijn die als vrijwilliger iets willen betekenen voor patiënten. Denk aan een kopje koffie drinken, spelletjes doen. Of een keer een rondje wandelen met iemand.”

Veilig
Anja: “Er is genoeg animo voor het zweminitiatief. Er is gekozen voor twee zwemsessies op de woensdagavond: van acht tot kwart voor negen en van negen tot kwart voor tien. Er moest ook een badmeester komen. Een buurtbewoner heeft badmeester Robertus (Bob) uit De Kwakel bereid gevonden om de zwemgroepen te begeleiden.”

In de eerste groep worden oefeningen gedaan, tijdens de tweede groep wordt er vrij gezwommen. Er kwamen wel kritische vragen van geïnteresseerden: Is het wel veilig daar? Zwemmen er ook patiënten in het bad? En ja, het is veilig: je loopt begeleid door een medewerker door het gebouw en er is geen gelegenheid om contact te leggen. En nee: je zwemt alleen met je zwemgroep.

Linda: “Wat wel goed is om te vermelden, is dat je naar binnen moet als groep en weggaat als groep. Dat betekent dus wel dat je op tijd moet zijn én een beetje moet opschieten met omkleden. Maar je verzamelt je binnen bij de beveiliging, je hoeft niet buiten in de regen op elkaar te wachten, haha.”

Inschrijving is voor een blok van tien zwemsessies á 40 euro. Er zijn nog plaatsen, maar je kunt je ook alvast aanmelden voor een volgend blok. Mail voor meer info naar anjavdaa@euronet.nl FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 1, Januari

Griftpark twintig jaar!
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Blij met straatkunst
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Fit om de hoek
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel

Zwemmen in de buurt
lees artikel