Votulastkrant logo

Fit om de hoek

Goede voornemens: grote kans dat ze alweer vergeten zijn of gewoonweg mislukt. Een patatje halen op weg naar huis bleek toch wat makkelijker dan het bereiden van een stoommaaltijd met quinoa, en hardlopen in de regen viel zelfs met die nieuw aangeschafte kekke outfit tegen. Maar hé, het is nog niet te laat. Want er zijn veel plekken in Votulast waar je lekker dichtbij terecht kan om aan je lijf te werken.

Omdat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet, presenteren we hier wat sportieve highlights. Getest en goedgekeurd door de redactie. Dus maak snel je keuze en trek je sportkleding maar weer uit de mottenballen.

1. Boksen bij Boksclub Verbon, Willem Arntszkade 5
Dit is echt zo’n ouderwetse boksschool die je ziet in films. Bij binnenkomst lijkt het even of je een bruin café binnenwandelt. Maar vergis je niet: iedereen is hier welkom om te komen boksen. Er zijn diverse beginnerslessen, alleen voor vrouwen of gemengd. Na uitleg van de bokstechniek (je gaat ook met anderen sparren: bereid je voor op flink wat lijfelijk contact) word je in de les flink afgemat in een circuittraining. Bokshandschoenen kun je lenen, alleen ruiken deze verre van fris. Bij vaker boksen zijn eigen handschoenen aan te raden.

Foto: Karin Vlugter
Foto: Karin Vlugter


2. Dansen bij Touchée Dance Company, Adelaarstraat 13
Wauw, dit is echt een professionele dansschool. Kijk uit dat je niet per ongeluk in een les voor gevorderden belandt, want het tempo en het niveau zijn hoog. Veel hippe jonge dansers hier, die in dansprogramma’s op televisie niet zouden misstaan. Ook hier zijn echter beginners van harte welkom. Zo zijn bijvoorbeeld de lessen City Jam aan te raden: fit worden terwijl je danst alsof je in een club staat. Dus schudden met die kont én...kijk vooral naar jezelf in de grote spiegels, want bij Touchée vinden ze het ook belangrijk dat je aan je attitude werkt.

3. Yoga bij Heart Yoga, Van der Mondestraat 107
Yes, wat is het hier fijn. Houten vloeren, rustige muziek, dekentjes. Heart Yoga is een ‘woonkamer’ die uitkijkt op het Willem van Abcoudeplein, waar je allerlei vormen van yoga kunt beoefenen. Er zijn ook Pilateslessen, waarin je specifiek werkt aan dat begerenswaardige figuur. Wij volgden onder andere een les Slow Pilates. Op een rustige manier werden de oefeningen begeleid, met veel aandacht voor een juiste uitvoering ervan. Heel ontspannen, maar wel met spierpijn achteraf! FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2019 no. 1, Januari

Griftpark twintig jaar!
lees artikel

Streetstyle Votulast
lees artikel

Blij met straatkunst
lees artikel

Bij ons in de...
lees artikel

Fit om de hoek
lees artikel

Wijkwater
lees artikel

Koffie met...
lees artikel

Zwemmen in de buurt
lees artikel