Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

Verbroedering op de fiets bij de fietsclub

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: Verbroedering
op de fiets bij de fietsclub.


De leden van de fietsclub zijn via via bij elkaar gekomen: de buurman van, een vriendje van en de broer van... Nu is de groep zestien man sterk. "Het is heel ongedwongen, wie kan rijdt mee." Elke donderdag wordt er heen en weer gemaild over de plannen voor de komende zondag. "Dat zijn soms wel vijftien of twintig mailtjes," lacht Bas Nagelkerken. "Er worden grappen gemaakt, daar wordt weer op gereageerd..." Eén ding staat vast: verzamelen om 9.00 uur in de Gerard Noodtstraat. Soms zijn er zes man, soms meer en soms minder. Gezamenlijk wordt over het traject besloten. Afhankelijk van de wind en waar men zin in heeft: heuvels rijden of de polder in voor lange vlakke stukken? Ze fietsen zo'n tachtig tot honderd kilometer.
samen fietsen
"Samen fietsen motiveert; je komt op plaatsen waar je anders niet komt," vertelt Bas. "En het stimuleert; je fietst tochten die je in je eentje niet zou doen." Een paar keer per jaar worden er tourtochten gefietst. Zo deden de mannen dit voorjaar de Ronde van Vlaanderen en hebben ze 'Limburgs mooiste' gereden. "Je helpt elkaar, ook met pech onderweg sta je niet alleen."
materiaal
Bas doet het onderhoud van zijn racefiets helemaal zelf. "Daar gaan veel gesprekken over; de staat van het onderhoud," vertelt hij. Er zijn mensen die het allemaal zelf doen, maar ook die er niet veel om geven. "Voor een tourtocht moet het materiaal in orde zijn, anders krijg je pech die niet nodig is, en dat zorgt voor oponthoud." Het eten komt op tafel, want er moet op tijd gegeten worden vandaag: Bas gaat vanavond nog op pad voor onderdelen voor een winterfiets. MV

Lees meer over: Tuinwijk

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 5, oktober 2011

Verborgen geschiedenis
lees artikel

Verbroedering op de fiets bij de fietsclub
lees artikel

Koffie met iets Mooijs erbij
lees artikel

Steun voor dier en baas
lees artikel

Studentenfiets met garantie
lees artikel

Actieve inbreng van bewoners bij (nieuw) groen in de wijk
lees artikel

Fotografeer Votulast!
lees artikel

De Van Swindenstraat
lees artikel

Geertje leest voor!
lees artikel

Bewoners ontdekken website Votulastkrant
lees artikel