Votulastkrant logo

Rubriek: Toen en nu

Wat doen die letters op de gevel? Zat hier vroeger niet een winkel? Dat kantoorpand lijkt wel een fabriek! Wat een raar huis is dat eigenlijk…Dit jaar gaat de redactie op zoek naar de vorige functie(s) van panden en huizen in Votulast. Dit keer: het pand aan de Wittevrouwensingel 99.Op het pand aan de Wittevrouwensingel 99 prijken twee jaartallen: 1867 en 1927. Het eerste jaartal is waarschijnlijk het bouwjaar van het pand. In 1927 werd het gebouw uitgebreid en dat duidt dan op het andere jaartal. De oorspronkelijke functie was een pakhuis, wat onder meer te zien is aan de hijshaak op de oude foto (Het Utrechts Archief - Fotodienst GAU) uit 1975.

Autospuiterij
In januari 1955 verhuisde A. Budel & Zn met zijn auto-lakspuit-moffelinrichting van de ’s Gravensandestraat naar de Wittevrouwensingel. De naam van dit bedrijf is in de loop van de jaren een aantal keren veranderd. Boven in het pand zat ook nog een tijd zeilmakerij Horizon. Op een bepaald moment maakte de autospuiterij plaats voor een garage. In de jaren 80/90 zijn de bovenste twee verdiepingen omgebouwd tot woonruimtes, welke te bereiken zijn via het Hooghiemstraplein.

Grote verbouwing
Toen de garage wegging nam Urbanizer Aannemers & Architecten zijn intrek in het pand. Dit was in 2002. Het pand werd toen ook grondig verbouwd. In de metselwerkgevel waar eerst schuifdeuren van de garage zaten, is een grote houten schuifpui geplaatst en ook glazen deuren; dat zijn nu de eyecatchers van het pand. Achter de grote schuifdeur zat de werkplaats waar een wagen in kon rijden. Er was een glazen wand tussen het kantoor en de werkplaats, achterin stonden houtbewerkingsmachines.Uitzicht op singel
Vorig jaar stopte de aannemerstak van Urbanizer, een gedeelte van de werkplaats is toen verbouwd tot een grote kantoorruimte met veertien werkplekken die worden verhuurd. Achter de schuifdeur bevindt zich nu een spreekkamer met uitzicht op de singel en de gevangenis. Aan de achterzijde is een grote lunch-/overlegruimte met een open keuken en een kleinere spreekkamer. In het pand zitten nu drie architectenbureaus, een ontwikkelaar en een websitebouwer. GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 6, November

Alle zakken verzamelen!
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Tekenen in het huis van betekenis
lees artikel

De tuin van...de flat
lees artikel

Mensen helpen hun geluk te vinden
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Sporen door het Griftpark
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel